בזכות המתכון הזה יכול להיות שתמצאו את עצמכם מפסיקים לקנות בסופר גלידות, שלרוב מלאות ברכיבים מזיקים ומיותרים לגופכם, ועוברים לארטיקים. כאלו שתכינו בעצמכם ותשלטו על מה שנכנס אליהם. כך תהפכו את הפינוק הקיצי שלכם לבריא יותר, ולא פחות מפנק. בטח אתם אומרים לעצמכם, למי יש כוח לזה, זה בטח גם לא כזה טעים... אחרי שתנסו פעם אחת ותגלו כמה זה פשוט וטעים אתם עלולים להתמכר. הארטיקים האלו מעולים לילדים ומבוגרים. רכיבים: כוס קרם קוקוס/קרם קשיו*
*ניתן לקנות קרם קוקוס בקרטון - חשוב שזה יהיה קר
לכולנו יצא לפחות פעם אחת לגלות בסלסילת הפירות תפוז עם חיפוי לבן/אפור של עובש או במקרר,
קישוא בעל "קישוט" דמוי חוטים לבנבנים ומרקם רירי.
העובש הזה הוא למעשה מושבת חיידקים, וככל שהתנאים יהיו טובים יותר עבורה - מזון, חמצן וחום (למרות שתנו להם מספיק זמן גם במקרר הם יצליחו להתרבות) היא תמשיך לזלול מהמזון ותכסה את כולו. את התהליך הזה אנחנו רוצים לעכב כמה שיותר, וכמובן שלא נחשוב לאכול מזון עם עובש או עם ריח של ריקבון. מה שמעורר התפעלות הוא שבני האדם משחר ההיסטוריה, (עוד לפניי שידע
התגובה הרווחת בכל מה שקשור באכילת פירות יבשים בכלל ותמרים בפרט, היא שהם עשירים בסוכר ורבים משתדלים להמנע מהם. העובדה שיש בהם ריכוז גבוה יחסית של פרוקטוז (סוכר המצוי בפירות) היא אכן נכונה, ולכן נכונה ההנחה שכדאי לאכול מהם במתינות, אך האם התמרים הם רק ממתק טבעי או שיש להם עוד מה להציע לנו? רקע בארץ קיימים זנים רבים של תמרים שהבולטים מבינהם הם: מג'הול, חלאווי, ברהיתמרי (התמר הצהוב), דקל נור, ועוד. רוב הזנים הגדלים בארץ הגיעו מעירק ומרוקו, והם גדלים באזורים חמים, בעיקר לאורך השבר
בשעות הצהריים או הערב כשמתחשק לכם לאכול משהו קליל ומרענן
שיתאים לתקופת הקיץ - "ספרינג רול" הוא פתרון פשוט לארוחה טעימה,
שמצריכה מעט מאד עבודה וניתן להכין אותו במגוון וריאציות שיכולות לייצר ארוחה מגוונת ביותר.
זה בעצם "פאסט פוד" אבל בריא, מזין והכי חשוב טעים בטירוף !
את הגלילים הללו ניתן למלא בירקות חיים או מוקפצים
להוסיף רצועות טופו / חביתה / עוף / דגים וכו' ניתן לאכול את הגלילים חיים, מאודים או מטוגנים.
אנחנו בחרנו להראות לכם גירסה פשוטה וטבעונית
לגירסה הזאת קוראים בויאט
מזונות ירוקים ובמיוחד עלים ירוקים, הם מזונות בעלי תפקיד חשוב ומרכזי בהזנה וריפוי. למרות החשיבות האדירה שלהם, אצל רבים הם נעלמים כמעט לגמרי מהתפריט היומי ואצל חלק נמצאים מזונות ירוקים בכמויות מזעריות ומגוון מצומצם מאד (מעט חסה ופטרוזיליה). למה הם כל כך חשובים? מזונות ירוקים עשירים במינרלים, ויטמינים, ובמרכיבים חיוניים רבים נוספים, ביניהם בולטים נוגדי החמצון (אנטי-אוקסידנטים), הכלורופיל שנותן לצמח את צבעו הירוק, הוא אחד מהם. הכלורופיל עוזר לבנות תאי דם אדומים, עוזר לטהר את הדם,
בתקופת ההריון נשים רבות נעשות מודעות במיוחד לתזונה שלהן, בגלל החשיבות בהזנת העובר המתפתח ברחמן וגם בשל הופעתם של תסמינים רבים חדשים, שלפעמים עושים את החיים שלהן מאתגרים ולא נעימים. שזרנו לכן כמה טיפים תזונתיים חשובים לתקופת ההריון עם מתכונים טעימים ובריאים שיוכלו לעזור לעבור את התקופה החשובה הזאת בנעימים... רגע, רגע, רגע.... לא רק נשים בהריון יכולות להנות מהמתכונים הללו, גם אם אתם/ן לא בהריון המתכונים האלו יהיו לכם בריאים, מזינים וטעימים. נתחיל בכמה טיפים: בזמן ההריון נשים רב
מוזמנים להכיר את "כרוב העל" שרבים כבר שמעו עליו ועל סגולותיו,
ובנוסף קבלו 4 מתכונים בריאים שיעזרו לכם להכניס אותו בסערה אליכם למטבח
וליהנות מכל היתרונות הבריאותיים שלו. את עלי הקייל עדיין לא ניתן למצוא בקלות ולרוב הוא מוצר שמצוי בעיקר בחנויות טבע.
אך רבים כבר שמעו עליו וההתעניינות מביאה יותר ויותר סופרים וירקנים קונבנציונליים להניח אותו על המדפים שלהם.
בעולם מזונות העל (superfood) מושג שגם הוא נעשה מאד פופולארי,
קייל הוא אחד ממזונות העל המרכזיים ובממלכת העלים הירוקים הוא לל
העובדה שקקאו ושוקולד תורמים לבריאות ידועה כבר מאות שנים, אבל רק לאחרונה הוכיחו מחקרים שההשפעה רחבה מכפי שחשבנו. צריכה מסודרת של שוקולד מיטיבה עם תפקוד הלב, לחץ הדם, בריאות העצם והשריר. האמנם ?? מזון על – SUPERFOOD פולי הקקאו נחשבים ל"מזון על" - מזון בעל ערך תזונתי גבוה במיוחד. מזון על הוא מזון מרוכז באנרגיה והערך הביולוגי שלו גבוה במיוחד. קיימים בו לרוב חומרים פעילים אשר עוזרים במניעת מחלות וריפוי, לכן הם חשובים מאד לתזונה מאוזנת ובריאה. כמות קטנה של מזונות על מכילה המון, מ