February 6, 2019

הערכות הנובעות מניסיון קליני של רופאים, מצביעות על כך שכ 20% מכלל האוכלוסייה חווה עצירות כרונית ברמה כזו או אחרת. 
מצב המאופיין בצואה קשה, יבשה ובקושי ביציאות ו/או מתנועת מעיים ירודה שגורמת לפחות משלוש יציאות בשבוע.

בזמן שעצירות זמנית יכולה להיגרם פשוט מיום או יומיים של...

May 15, 2018

את המתכון הזה כתבנו לכבוד שבועות.
חגיגת הגבינות המוגזמת לטעמנו, 

משאירה בחוץ כאלו שרוצים ליהנות 

ממאכלים חגיגיים ללא הצורך להשתמש 

בהרבה מוצרי חלב. 

בעקבות המודעות הגוברת לגבי 

הבעייתיות שיש סביב צריכה מוגזמת שלהם

לקחנו מאכל קלאסי לחג, והפכנו אותו לטבעוני.
שבועות מחוץ לקופסא...

November 15, 2017

הטרנד החדש שהולך ותופס תאוצה

בו אנשים רבים מפנים את המדפים והמקררים שלהם

ממזונות שמכילים גלוטן

הפך בזמן האחרון את הכוסמת

לכוכב חדש שכובש בסערה את מטבחי הבריאות.

הסיבה - הוא אינו מכיל גלוטן, ואפשר לאפות ממנו 
סוג של לחם ללא שמרים או אבקת אפייה בקלות רבה.

אפילו אם אתם לא רגישי...

August 11, 2017

מחקרים מצאו שמעל 90% מהאנשים שעשו דיאטה נכשלו!

למרות הנתון המדהים הזה אנשים עדיין מחפשים את הפתרון לבעיית המשקל שלהם במשטר תזונתי מגביל, רק לצורך ירידה במשקל, תוך כדי התעלמות מהבעיות הבריאותיות שלהם ומהעובדה שהן נועד לכישלון.

בעקבות מייל שקיבלנו מאדם שקרא עלינו ברשת...

April 25, 2017

אחרי הסקירה שעשיתי על משמעותם ותפקידיהם הרבים של ידידנו החיידקים הפרו-ביוטיים במאמר:

"לאן נעלמו היצורים הטובים מהאוכל שלנו"

ממשיכים להתגלות ע"י מדענים בכל העולם תפקידים נוספים ומשמעותיים

שיש למיליארדי הבקטריות שחיים בתוכנו.

המגוון והכמות של החיידקים הללו יכול להיות מק...

March 12, 2017

"...מה עם קצת הנאה מאוכל? אי אפשר כבר ליהנות מהחיים?! בסוף גם יגלו שחסה זה לא בריא!"
 

שמעתי שדרן רדיו מתלונן, בעודי נוסע חזרה הביתה מלימודי רפואה תזונתית.

הוא סיפר על פרסום ששמע אודות מחקר שוודי,

שמצא שככל שהצ'יפס המטוגן חרוך יותר כך הוא מעלה את הסיכון למחלות,

שהעיקרית בה...

January 23, 2017

אתם בטח מכירים את הרגע הזה,

בו אתם מגלים שערמת האבוקדו

הקשיחים שקניתם לפניי שבוע

הופכים כולם ביחד להיות רכים

ואתם שואלים את עצמכם:

מה אני יעשה עם כל השפע הזה,

לפני שהוא הופך לעיסה שחורה ורקובה?

אז רצינו לתת לכם שני רעיונות
איך אפשר להשתמש בו כשיש ממנו בשפע.

אחד מהרעיונות אולי...

November 28, 2016

חמצון הוא תהליך טבעי שמתרחש בגופנו כל הזמן  והוא למעשה זה שגורם לתאי הגוף להישחק ולהזדקן.  בנוסף הוא עלול למייצר נזק לרקמות, כאשר הוא מוביל ליצירתם של רדיקלים חופשיים בגופנו. תהליך החמצון מואץ ע"י אורח חיים הכולל למשל עישון, שתיית אלכוהול, חשיפה לחומרים כימים רעילים (...

November 25, 2016

המשקה החם הנפוץ ביותר בהודו

הוא תה עם חלב הנקרא צ'אי.

צ'אי מסאלה הוא הגירסה

של אותו התה עם תבלינים.

רוב התבלינים שבהם משתמשים

להכנת צ'אי מסאלה הם בעלי איכות מחממת,

והחומרים הפעילים שמצויים בהם

הם בעלי יכולת חיטוי ונטרול השפעתם של

וירוסים וחיידקים מחוללי מחלות החורף.

גירסה של...

May 30, 2016

בזכות המתכון הזה יכול להיות שתמצאו את עצמכם

מפסיקים לקנות בסופר גלידות, שלרוב מלאות ברכיבים מזיקים 

ומיותרים לגופכם, ועוברים לארטיקים.

כאלו שתכינו בעצמכם ותשלטו על מה שנכנס אליהם.

כך תהפכו את הפינוק הקיצי שלכם לבריא יותר,

ולא פחות מפנק.

בטח אתם אומרים לעצמכם, למי יש כוח לזה,

...

April 21, 2016

הקדמה

איך בני האדם המציאו את היין? לחם? מיסו? ועוד שלל מאכלים שמופקים בתהליך תסיסה,

בהם רותמים את הבקטריות לטובת הפיכת מזון מצורה אחת לאחרת ?

סביב השאלה הזו התפתחו שלל תיאוריות וספקולציות שמנסות להבין איך בני האדם חשבו על הרעיון לייצר סוג של ריקבון במזון שיעביר אותו טרנספ...

April 4, 2016

לכולנו יצא לפחות פעם אחת לגלות בסלסילת הפירות תפוז עם חיפוי לבן/אפור של עובש או במקרר,
קישוא בעל "קישוט" דמוי חוטים לבנבנים ומרקם רירי.
העובש הזה הוא למעשה מושבת חיידקים, וככל שהתנאים יהיו טובים יותר עבורה -

מזון, חמצן וחום (למרות שתנו להם מספיק זמן גם במקרר הם יצליחו ל...

February 4, 2016

התגובה הרווחת בכל מה שקשור באכילת פירות יבשים בכלל ותמרים בפרט,

היא שהם עשירים בסוכר ורבים משתדלים להמנע מהם.

העובדה שיש בהם ריכוז גבוה יחסית של פרוקטוז (סוכר המצוי בפירות) היא אכן נכונה,

ולכן נכונה ההנחה שכדאי לאכול מהם במתינות,

אך האם התמרים הם רק ממתק טבעי או שיש להם עו...

December 31, 2015

בשעות הצהריים או הערב כשמתחשק לכם לאכול משהו קליל ומרענן 
שיתאים לתקופת הקיץ - "ספרינג רול" הוא פתרון פשוט לארוחה טעימה,
שמצריכה מעט מאד עבודה וניתן להכין אותו במגוון וריאציות שיכולות לייצר ארוחה מגוונת ביותר.

זה בעצם "פאסט פוד" אבל בריא, מזין והכי חשוב טעים בטיר...

November 15, 2015

מזונות ירוקים ובמיוחד עלים ירוקים, הם מזונות בעלי תפקיד חשוב ומרכזי בהזנה וריפוי. למרות החשיבות האדירה שלהם, אצל רבים הם נעלמים כמעט לגמרי מהתפריט היומי ואצל חלק נמצאים מזונות ירוקים בכמויות מזעריות ומגוון מצומצם מאד (מעט חסה ופטרוזיליה).

למה הם כל כך חשו...