top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

חגיגת תותים

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 8 בינו׳

מלבד המראה האקזוטי והטעם הנפלא,

תותי שדה עשירים בערכים תזונתיים כמו

ויטמין C, חומצה פולית ונוגדי חמצון עוצמתיים,

אשר מצוינים לטיפול ומניעה של מחלות דלקתיות,

מחלות לב וסרטן.

אז כדאי לנצל את העונה הקצרה שלהם וליהנות מהם כל עוד זה אפשרי.

הנה שלושה מתכונים נפלאים:

  1. מוס / גלידת תותים (מלווה בסרטון)

  2. שייק תות/אגס

  3. סורבה תותים

    (לרשימת הרכיבים והוראות ההכנה של כל המתכונים, גללו לתחתית הפוסט)




מוס תותים

משרים כוס אגוזי קשיו 2-4 שעות במים

ממיסים 3 כפיות חמאת קקאו וכפית שמן קוקוס בכבישה קרה (אם אין חמאת קקאו משתמשים רק בשמן קוקוס)

מכניסים לבלנדר:

אגוזי הקשיו המושרים (ללא המים)

כוס מים

טוחנים עד ליצרית קרם הומוגני.

מוסיפים את כוס תותים ללא העלים

את החמאה/שמן שהמסנו

מעט תמצית וניל

2 כפיות סירופ מייפל/סילאן

להעביר לכלי הגשה.

4 שעות במקרר ויש לכם מוס תותים מוכן לאכילה

שעתיים במקפיא ויש לכם גלידת תותים מענגת



שייק תות אגס


1 כוס תותי שדה טריים או קפואים

2 אגסים קטנים ובשלים מגולענים או 2 אפרסמונים רכים ללא הקליפה

חופן נבטי חמנייה או עלים ירוקים אחרים טריים

1.5 כוסות מים

ניתן להוסיף תמר מג'הול למי שזקוק לשיק מתוק יותר.

טוחנים הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.






סורבה תותים


1 כוס תותים

1 כוס קרח

2 תמרי מג'הול מגולענים

חופן עלי נענע טריים

כף שקדיה


מכניסים הכל לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד

מוזגים לכוסות הגשה והסורבה מוכן מייד לאכילה.

הכנסתו למקפיא ליותר משעה תגרום לו להיות קשה מדיי.


460 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page