אסאי הוא עץ ממשפחת הדקלים
שנפוץ באיזור האמזונס.
השייק הסגול הזה מתבסס על חלב שקדים וקליפה של הפרי שגדל על דקל האסאי.
והוא עשיר במינרלים, ויטמינים: C, ויטמין A וסיבים תזונתיים, בפרי יש גם כמות גבוה מאד של נוגדי חמצון פוליפנולים (כגון פלבנואידים).
במתכון הבא יש הסבר מלא להכנת השייק כולל תהליך הכנת חלב שקדים בייתי - טבעי לחלוטין!
(לרשימת הרכיבים והוראות ההכנה, גללו לתחתית הפוסט)
הכנת חלב שקדים
משרים כוס שקדים במים (לפחות 3 שעות)
מסננים ומוספים את השקדים המושרים לבלנדר
מוסיפים כליטר מים
מערבלים כדקה מעבירים את הנוזל דרך מסננת בד לקבלת נוזל נקי ממשקעים.
הכנת השייק
מכניסים לבלנדר:
2 כוסות חלב שקדים
3 תמרים
חופן פירות יער (אוכמניות, תותים, גולדן ברי, גוג'י ברי)
אסאי - חצי חבילת מחית קפואה או כף אבקה
חצי כפית תמצית וניל
כיפת שקדיה
ניתן להוסיף קרח בימים חמים
מכניסים הכל לבלנדר ומערבלים כחצי דקה.
Comments