חיפוש
  • ג'יוואן

קרפ כוסמת ירוקה

עודכן ב: מאי 16


אחד המתכונים האהובים במטבח שלנו בריא וטעים, פתרון לכל ארוחה,

ניתן לאכול מתוק או מלוח.



רכיבים:

  • כוסמת ירוקה

  • מים


הכנת הבלילה:

  • משרים כוסמת ירוקה בין 2-4 שעות

  • מסננים ושוטפים הייטב במים זורמים

  • מעבירים לבלנדר חזק

  • מכסים את הכוסמת במים בערך 1 ס"מ מעל קו הכוסמת (עובי של אצבע)

  • טוחנים ממש טוב עד למרקם חלק (בבלנדר או בלנדר מוט)

עד כאן זו תהיה טורטייה/קרפ נטרלי

כל תוספת תיקח אותה לטעם אחר


תוספות אפשריות:

מלוח: מלח, צ'ילי יבש, זעתר יבש, שום, עלים ירוקים וכו'

מתוק: סילאן, מייפל, תמצית וניל, קינמון וכו'


את הבלילה אפשר לשמור במקרר כמה ימים ולהשתמש מתי שרעבים...


הכנת הקרפ:

  • מחממים מחבת נון סטיק עד שהוא ממש חם!! (ללא שימון כלל).

  • שופכים מהבלילה במרכז המחבת ומשטחים לצדדים בצורת עיגול בעזרת גב של כף או מצקת מתאימה.

  • מחממים במשך כמה דקות על אש בינונית/גבוה

  • בעזרת תרבד, מפרידים את הקרפ מהמחבת ובודקים את הצבע.

  • כאשר הקרפ משחים הופכים לצד השני.

  • כשהצד השני משחים מעט הקרפ מוכן!


על הקרפ אפשר כמובן למרוח ממרחים,

'לנגב' איתו או להכין ממנו 'רול' שמכיל את כל הדברים שאתם אוהבים.

זהו הכי טעים ובריא בעולם!


הצעה לתוספת מתוקה וטבעונית (לכבוד חג השבועות):

  • כוס קשיו טבעי, מושרה שעתיים במים פושרים.

  • לסנן ולהכניס לבלנדר עם מעט מים – המינימום הדרוש על מנת שהקשיו יטחן – כדי שיצא קרם סמיך ויציב.

  • להוסיף חופן של כל פרי קפוא שאנחנו אוהבים שייתן לקרם צבע מטריף (פירות יער, מנגו, אפרסקים וכו').

  • מי שצריך המתקה של הקרם – ניתן להוסיף בעת הטחינה תמרים, סילאן או מייפל.

  • את הקרם ניתן למרוח בקרפ, לפזר מעל תוספות כאוות נפשכם לגלגל ובתאבון!


את הבלילה לשמור במקרר בצנצנת נוחה, לנער טוב טוב לפני השימוש

ולא לשכוח לחמם טוב את המחבת לפני 😊

328 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול