חיפוש
  • ג'יוואן

מרק שעועית לבנה עם תוספות

מרכיבים:


  • 3 גבעולי סלרי קצוצים (לשמור את העלים בנפרד)

  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגול

  • כוס קוביות קטנות של דלעת

  • פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים דקים (אופציונלי לאוהבי החריף)

  • בצל סגול או לבן קצוץ

  • שתי שיני שום כתושות

  • אצבע ג'ינג'ר קצוצה (לאוהבי הג'ינג'ר)

  • 6-8 עגבניות בשלות חלוטות חתוכות קטן

  • 100 גרם רסק עגבניות בלי תוספות (עדיף מאלו שמוכרים בבקבוק זכוכית)

  • 3 וחצי כוסות שעועית לבנה מושרית ללילה או יותר (או קפואה)

  • 3 כפות קוואקר מלא (אופציונלי)

  • שתי כפות פפריקה מתוקה

  • 1 כפית כורכום עדיף שורש כורכום טרי אם יש

  • 1 כפית כמון או חוואייג למרק

  • מלח גס הימאליה ופלפל שחור (3 עלי דפנה - אפוציונלי) לפי הטעם

  • צרור ירוקים אהובים לבחירתכם, קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום העלים של הסלרי, שמיר וכו...)


אופן ההכנה:


  • לחמם שמן קוקוס או גהי או שמן זית בסיר לחץ או סיר גדול וכבד

  • להוסיף בצל ולטגן עד להזהבה

  • הוסיפו את הג'ינג'יר הכורכום והפלפל החריף הירוק

  • ערבבו וטגנו למשך כשלוש דקות נוספות

  • הוסיפו את שאר התבלינים וערבבו טוב עוד כדקה

  • הוסיפו את הסלרי הקצוץ והגזר וטגנו במשך כמה דקות נוספות

  • כעת ניתן להוסיף את השום לטיגון קצר (לא יותר מדקה)

  • הוסיפו את העגבניות החתוכות והרסק - לערבב טוב הכל יחד

  • אחרי כמה דקות הוסיפו את השעועית

  • כסו במים את כל התכולה והוסיפו 3 כוסות מים נוספות ושתי כפות קוואקר מלא

  • הביאו לרתיחה והחלישו את האש

  • כסו עם מכסה ובשלו לפחות שעה בסיר רגיל

  • כאשר השעועית רכה מאוד הוסיפו את צרור הירוקים הקצוץ וכבו את האש

  • בתאבון!



במידה ומעדיפים מרק סמיך ניתן לטחון חלק ממנו עד למידת הסמיכות האהובה.


אשמח שתספרו לנו איך יצא או איך שדרגתם?

ושלחו לנו תמונות טעימות 😋

535 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול