חיפוש
  • אסף לביא

מרק שורשים כתום


מרכיבים:

  • 3 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה

  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות או 1 בצל חתוך לקוביות

  • 2 שיני שום

  • כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

  • כארבעה גזרים חתוכים גס

  • 200 גר' דלעת חתוכה לקוביות

  • בטטה גדולה חתוכה לקוביות

  • 200 גר' כרוב לבן חתוך לקוביות

  • 1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות

  • חופן עלי פטרוזיליה

  • 2 גבעולי סלרי עם העלים (מפרידים בין העלים והגבעולים)

  • מקל קינמון

  • כף אבקת כורכום

  • קורט אבקת כמון

  • קורט אבקת אגוז מסקט

  • מלח, ופלפל לפי הטעם

  • קמצוץ של גרידת לימון (אופציונלי)

  • חצי ליטר מים

  • ניתן 'להקרים' - להוסיף קרם צימחי כמו קרם קוקוס או קשיו (מתכון לקרם קשיו בייתי בסוף המתכון..)*

  • אופציה להגשה והעשרה - חופן נבטוטים חיים


אופן ההכנה:

  • מחממים את שמן הקוקוס בסיר.

  • מאדים את החלק הלבן של הכרישה או הבצל כשלוש דקות.

  • מוסיפים את השום והגזר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם מתחילים להצהיב אך לא להישרף.

  • מוסיפים מים, דלעת, בטטה, כרוב, קולורבי, עלי הכרישה, פרוסות גבעולי הסלרי (ללא העלים), מקל הקינמון והג'ינג'ר.

  • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30 דקות עד ריכוך מושלם של הירקות.

  • 10 דקות לקראת סוף הבישול, מוסיפים את עלי הפטרוזליה ועלי הסלרי.

  • מוציאים את מקל הקינמון.

  • מרסקים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון או בבלנדר עד שמתקבל קרם חלק לגמרי.

  • מתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח, כורכום, גרידת לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  • לקבלת הסמיכות הרצויה: לטובת דילול ניתן להוסיף מים / לטובת הסמכה, להמשיך לבשל ולצמצם את המרק.

  • יוצקים לקערה (בשלב זה ניתן להוסיף מעט קרם צמחי* ונבטוטים חיים) ואוכלים בנחת.

  • ניתן לשמור את המרק במקרר כחמישה ימים.


* מתכון לקרם קשיו ביתי

  • להשרות במים כשעתיים כוס של אגוזי קשיו (טבעיים - שלא עברו קלייה ו/או המלחה)

  • לסנן את הקשיו

  • להוסיף את הקשיו המושרים עם כוס מים לבלנדר ולערבל כחצי דקה לפחות בבלנדר חזק.

  • אם צריך מוסיפים מעט מים עד קבלת קרם סמיך, אחיד ונוזלי.

  • את קרם הקשיו הזה ניתן לשמור בקירור כארבעה ימים. (אפשר להשתמש בו בתור תחליף לשמנת, כמו רוטב לפסטה ועוד..)

309 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול