top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

שעועית לבנה ברוטב עגבניות עם ירקות, כוסברה ושמיר

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא


מצרכים (4-6 מנות):


500 גרם שעועית לבנה קפואה/או יבשה

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

2-3 עגבניות טריות קלופות וקצוצות (או קופסת עגבניות מרוסקות)

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)

1/2 כפית כמון טחון

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

1/2 כוס שמיר טרי קצוץ

2 כוסות מים חמים


אופן ההכנה:


  1. הכנת השעועית

אם משתמשים בשעועית יבשה:

  • השרי את השעועית במים למשך 8-12 שעות (אפשר למשך הלילה).

  • סנני, שטפי היטב ובשלי במים נקיים כ-45 דקות עד שעה, עד שהשעועית רכה. סנני והניחי בצד.


אם משתמשים בשעועית הקפואה:

  • הניחי את השעועית הקפואה בסיר עם מים רותחים. בשלי במשך 10-15 דקות, עד שהשעועית רכה אך לא מתפרקת.

  • סנני את השעועית והניחי בצד.


  1. הכנת הרוטוב


  • חממי את שמן הזית בסיר רחב.

  • הוסיפי את הבצל הקצוץ וטגני עד שהוא מזהיב.

  • הוסיפי את השום, הגזר והקישוא, וטגני עוד 3-4 דקות תוך ערבוב מדי פעם.


  1. תיבול והרכבת הרוטב:


  • הוסיפי את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, הפפריקה (מתוקה וחריפה) והכמון. ערבבי היטב ותני לרוטב להתבשל על אש בינונית כ-5 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.

  • הוסיפי את המים החמים, מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבי שוב.


  1. הוספת השעועית:


  • הכניסי את השעועית המבושלת לרוטב.

  • ערבבי בעדינות ותני לתבשיל להתבשל על אש נמוכה-בינונית כ-15-20 דקות, עד שהשעועית סופגת את טעמי הרוטב.


  1. הוספת הירוקים:


  • לקראת סוף הבישול, הוסיפי את הכוסברה והשמיר הקצוצים.

  • ערבבי בעדינות, תני לתבשיל להתבשל עוד 2-3 דקות וכבי את האש.


  1. הגשה:


  • הגישי חם לצד אורז, קינואה או כל דגן אחר

6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page