
מצרכים (4-6 מנות):
500 גרם שעועית לבנה קפואה/או יבשה
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
2-3 עגבניות טריות קלופות וקצוצות (או קופסת עגבניות מרוסקות)
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
1/2 כפית כמון טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
1/2 כוס שמיר טרי קצוץ
2 כוסות מים חמים
אופן ההכנה:
הכנת השעועית
אם משתמשים בשעועית יבשה:
השרי את השעועית במים למשך 8-12 שעות (אפשר למשך הלילה).
סנני, שטפי היטב ובשלי במים נקיים כ-45 דקות עד שעה, עד שהשעועית רכה. סנני והניחי בצד.
אם משתמשים בשעועית הקפואה:
הניחי את השעועית הקפואה בסיר עם מים רותחים. בשלי במשך 10-15 דקות, עד שהשעועית רכה אך לא מתפרקת.
סנני את השעועית והניחי בצד.
הכנת הרוטוב
חממי את שמן הזית בסיר רחב.
הוסיפי את הבצל הקצוץ וטגני עד שהוא מזהיב.
הוסיפי את השום, הגזר והקישוא, וטגני עוד 3-4 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
תיבול והרכבת הרוטב:
הוסיפי את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, הפפריקה (מתוקה וחריפה) והכמון. ערבבי היטב ותני לרוטב להתבשל על אש בינונית כ-5 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.
הוסיפי את המים החמים, מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבי שוב.
הוספת השעועית:
הכניסי את השעועית המבושלת לרוטב.
ערבבי בעדינות ותני לתבשיל להתבשל על אש נמוכה-בינונית כ-15-20 דקות, עד שהשעועית סופגת את טעמי הרוטב.
הוספת הירוקים:
לקראת סוף הבישול, הוסיפי את הכוסברה והשמיר הקצוצים.
ערבבי בעדינות, תני לתבשיל להתבשל עוד 2-3 דקות וכבי את האש.
הגשה:
הגישי חם לצד אורז, קינואה או כל דגן אחר
Comments