משקה מפנק, מחזק ומחסן את הגוף,
מעולה לימי החורף הקרים.
התבלינים שמבושלים בסיידר
הם אנטיספטיים – מחטאים
ולכן המשקה מצוין למניעה וטיפול
במחלות הזיהומיות של החורף.
למי שממש אוהב אותו
אפשר כמובן גם לשמור במקרר
ולשתות קר בימי הקיץ.
מרכיבים:
4 מקלות קינמון
4 מסמרי ציפורן שלמים
4 תרמילי הל
3 כוכב אניס
קמצוץ של אגוז מוסקט ואבקת פלפל שחור
4 פיסות ג'ינגר טרי או רבע כפית אבקה
1 ליטר מיץ תפוחים איכותי (רצוי סחוט טבעי)
או להשתמש בפרוסות תפוח
הכנה:
ממלאים סיר קטן עם כוס מים (אם אין לכם מיץ תפוחים תמלאו ליטר מים ותוסיפו את פרוסות התפוחים בשלב הזה)
מכניסים את כל המרכיבים מלבד מיץ התפוחים לסיר עם המים
מבשלים את כל התבלינים בסיר על אש קטנה כעשרים דקות
מוסיפים את מיץ התפוחים וממשיכים לבשל עוד כדקה אחת
מסננים ומגישים עם מקל קינמון בפנים
אפשר להוסיף ולקשט עם פיסות תפוחים או תפוזים
Comentários