ממרח טעים מאד שיכול להיות תוספת לרוטב לפסטה, אורז וכו'
או פשוט למריחה על לחם או קרקרים.
רכיבים:
2 כפות של גהי או שמן קוקוס בכבישה קרה
3 שיני שום
5 קישואים פרוסים
(ניתן לערבב זוקיני וקישואים לבנים)
1 בצל גדול פרוס
כפית מיץ לימון סחוט טרי
חופן עלי כוסברה
8 עלי נענע טריים
1/2 אבוקדו מקולף
כף טחינה גולמית משומשום מלא או חמאת שקדים
מלח ופלפל גרוס
הכנה:
מטגנים את הבצל ושתי שיני שום קצוצות בגהי או בשמן הקוקוס כמה דקות
מוסיפים את הקישואים, מטבלים במלח ופלפל
ממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה, מערבבים מדי פעם עד שהקישואים מתרככים.
נותנים לתבשיל הקישואים להתקרר מעט ומכניסים למעבד מזון
מוסיפים שן שום טרייה אחת וכל שאר המרכיבים.
טחינה קצרה בכמה "פולסים" לקבלת סלט גס
או טחינה ארוכה ויסודית לקבלת מרקם קרמי חלק.
במידה וסמיך מדיי ניתן להוסיף מעט מים
ניתן לאכול חם או קר.
ניתן לקשט עם בצל ירוק או עירית / פלפל חריף אדום או ירוק
Comments