ממרח ארטישוק ירושלמי
- אסף לביא
- 16 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות

ארטישוק ירושלמי – שורש עם כוח פרה-ביוטי טבעי
ארטישוק ירושלמי הוא ירק שורשי
בעל אפקט פרה-ביוטי חזק במיוחד.
הסיבה לכך היא שהוא עשיר בסיבים
ובחומרים שהחיידקים הפרוביוטיים במעי אוהבים במיוחד.
כאשר חומרים אלו מגיעים למערכת העיכול,
הם מסייעים לחיידקים הפרוביוטיים להתרבות ולשגשג,
מה שתורם לבריאות מערכת העיכול ולתפקודה התקין.
לכן, מומלץ לשלב את הארטישוק הירושלמי בתזונה מאוזנת ומיטיבה.
לפניכם מתכון לממרח ארטישוק ירושלמי טעים ומזין!
מרכיבים:
כחצי ק"ג ארטישוק ירושלמי
3-4 שיני שום
כף עד שתיים של מיץ לימון
4 כפות שמן זית
מעט מלח (לפי הטעם)
אופציונלי - כמה עלי טימין או אורגנו מיובשים
אופן ההכנה:
לשטוף ולקלף את הארטישוק הירושלמי
לחתוך לקוביות גדולות
להכניס לקערה עם 2 כפות שמן זית ולערבב כך שהקוביות מצופות במעט שמן
להניח בתבנית עם נייר אפייה יחד עם שיני השום (עם הקליפה)
להכניס לתנור שחום מראש על בערך 180 מעלות
לאפות עד שמתרכך
לתת לארטישוק להתקרר מעט
להוסיף את קוביות הארטישוק למעבד מזון
להוסיף את השום האפוי ללא הקליפה
להוסיף 2 כפות שמן זית
להוסיף את כל שאר המרכיבים
(ניתן להוסיף שן שום חי - במידה ורוצים תוספת של טעם חריף ועוקצני).
מערבלים הכל היטב עד לקבלת ממרח אחיד.
ניתן לשמור בקירור כשבוע.
אם הכנתם כמות גדולה - ניתן גם להקפיא חלק.
Comments