ירקות בתנור - אנטיפסטי
- אסף לביא
- 7 בינו׳
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 14 בינו׳

את הירקות ניתן לאכול חם או קר להוסיף לסלטים, או ככה לבד כמו שהם.
ניתן לבחור מהרשימה הבאה
חלק או כל סוגי הירקות
בכמות של שכבה אחידה בתבנית
ולא אחד על השני לטובת צליה אחידה
לפי טעמכם האישי והכמות שנכנסת בתבנית האפיה שלכם.
ניתן לפצל לשתי תבניות.
סוגי ירקות:
בצל בפרוסות גסות
10 שיני שום שלמות
גזר קלוף וחתוך לרצועות
פרחי ברוקולי
פרחי כרובית
בטטה חתוכה לרצועות
שומר חתוך לשמיניות
קולורבי קלוף וחתוך לשמניות
קישוא או זוקיני חתוכים לרצועות
פטריות (שמפניון/פורטובלו) חצויות
עגבניות שרי חצויות
רצועות פלפלים בצבעים
לערבב בצנצנת או בקערה:
שתי כפות שמן זית/ קוקוס/ גהי
כפית רוזמרין/ טימין/ אורגנו יבש (ניתן לערבב)
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר (אופציונלי)
הכנה:
מחממים מראש תנור לחום של 180 עד 200 מעלות
מניחים את הירקות בקערה גדולה
יוצקים עליהם את הרוטב ולשים היטב.
על תבנית עם נייר אפייה
מסדרים את הירקות החתוכים
אופים 30 עד 45 דקות בהתאם למידת הפרכות הרצוי או עד להשחמה קלה
Comments