top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

פנקייק עם קרם קשיו ואוכמניות

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא


את המתכון הזה כתבנו לכבוד שבועות.

חגיגת הגבינות המוגזמת לטעמנו,

משאירה בחוץ כאלו שרוצים ליהנות 

ממאכלים חגיגיים ללא הצורך להשתמש בהרבה מוצרי חלב.

בעקבות המודעות הגוברת לגבי 

הבעייתיות שיש סביב צריכה מוגזמת שלהם

לקחנו מאכל קלאסי לחג, והפכנו אותו לטבעוני.

שבועות מחוץ לקופסא...


פנקייק (כמות ל 2 אנשים):


  • 1/2 כוס קמח כוסמין

  • 1/2 כוס קמח שיבולת שועל (או קמח מלא)

  • 1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

  • קורט מלח טבעי

  • כפית אבקת מאקה (אופציה)

  • 5 טיפות של תמצית וניל איכותית

  • מעט אבקת קינמון

  • 2 כפות סילאן

  • 1 כוס חלב שקדים/סויה/קוואקר וכו'


מכניסים הכל לבלנדר או מעבד מזון ומערבלים עד קבלת בלילה אחידה.

יוצקים על מחבת דק וחם ללא שמן עיגולים מהבלילה

אחרי 30 שניות בערך הופכים לעוד כמה שניות עד להשחמה.


לקרם קשיו שקדים:


  • 3/4 כוס קשיו מושרים במים כ 4 שעות

  • כף שמן קוקוס

  • 1/4 כוס מים (הוסיפו מים בהדרגה עד קבלת מרקם קרמי)

  • 2 כפות חלב שקדים (לא חייב - אפשר להחליף בכמה שקדים קלופים ומושרים)

    הקשיו והשקדים מעניקים לקרם מתיקות עדינה

  • מי שרוצה יכול להמתיק מעט (אגאבה, מייפל, דבש, סילאן וכו')

  • מערבלים הכל בבלנדר למשך 2 דקות לפחות!

  • מגישים את הפנקייק עם הקרם ואוכמניות כחולות אפשר להמיר את האוכמניות בפירות יער אחרים או פרוסות תותים.


צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page