המאכלים שיישפרו את פלורת המעיים שלכם

April 25, 2017

אחרי הסקירה שעשיתי על משמעותם ותפקידיהם הרבים של ידידנו החיידקים הפרו-ביוטיים במאמר:

"לאן נעלמו היצורים הטובים מהאוכל שלנו"

ממשיכים להתגלות ע"י מדענים בכל העולם תפקידים נוספים ומשמעותיים

שיש למיליארדי הבקטריות שחיים בתוכנו.

המגוון והכמות של החיידקים הללו יכול להיות מקביל למגוון והכמות העצומה של צמחים ובעלי חיים ביערות הגשם ירוקי העד.

 

חוקרים סבורים שהמגוון שלהם הוא אחד הסיבות 

לריבוי ההשפעות השונות שלהם על גופנו כמו, יצור ויטמינים והורמונים, 

השפעה על מערכת העצבים, השפעה על רמות הסוכר והכולסטרול,

על מערכת החיסון והתגובה שהם מייצרים לזיהומים ולתרופות.

ההשפעה הרחבה שלהם על תהליכים רבים כל כך בגופנו

יכול להסביר מעט את הקשר בינם ובין הנטייה של הגוף לפתח או למנוע מחלות.

 

לכן אחד הדברים שיכולים לתרום משמעותית לבריאות שלנו

הוא לטפח את הכמות והמגוון של ידידנו החיידקים.

 

איך עושים את זה? 

יש הרבה דברים שמשפיעים על הבקטריות במעיים שלנו

למשל שימוש בתרופות כמו גלולות למניעת הריון ואנטיביוטיקה

מדכאות ומדללות את פלורת המעיים שלנו.

עדיין לא יודעים הכל לגבי הדברים המשפיעים עליהם

אבל אחד הדברים שכן מבינים הוא שתזונה יכולה להשפיע עליהם בצורה משמעותית.

 

מעבר ליכולת שלנו להעשיר את המעיים שלנו 

בחיידקים ע"י אכילה של מזונות פרו-ביוטיים (שמכילים חיידקים)

כמו למשל מזון כבוש (שמופק בתהליך תסיסה)

עליו כבר כתבתי בהרחבה בכתבה כאן

יש לנו היכולת להעשיר את התזונה שלנו 

במזונות פרה-ביוטיים 

אלו הם מזונות שלא מכילים חיידקים,

אלא מכילים חומרים שמעודדים התרבות של חיידקים.

 

אחד הדברים שנמצאים במזון שלנו

שאין להם כמעט ערך תזונתי עבורנו 
אבל החיידקים במעיים מאד אוהבים הם סיבים תזונתיים.

יש סוגים רבים של סיבים כאלו אבל,

את הסיבים שנקראים אינולין החיידקים אוהבים במיוחד!

כשהם מגיעים למעיים שלנו החיידקים חוגגים.

מזונות אשר עשירים בסיבים אלו הם למשל:
כרישה, שום, בצל, אספרגוס והעשיר מכולם - ארטישוק ירושלמי.

 

מתכונותיו הרבות של אינולין:

  • משפר ספיגת סידן

  • משפר את תפקוד מערכת החיסון של המעי

  • מפחית את חומרת מחלת הקרוהן

  • בקרב ילדים נמצא כמפחית התפתחות אטופיק דרמטיטיס

  • משוער כבעל יכולות אנטי-סרטניות ואנטי זיהומיות

  • וכמובן מביא לגדילה סלקטיבית של חיידקים פרוביוטיים

 

אז אם להיות אפילו יותר מעשיים 

הנה לפניכם מתכון למזון פרה-ביוטי

עשיר בסיבים מסוג אנולין, 

והוא גם טעים בטירוף

 

תבשיל ארטישוק ירושלמי וכרישה בקרם קוקוס

 

מצרכים:

 

  • 5 בצלי שלוט חתוכים לרבעים (או בצל סגול אחד פרוס)

  • 2 כרישות חתוך לפרוסות עם העלים

  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות

  • 3 שיני שום חתוכות לפרוסות

  • 100 גר' פרחי ברוקולי

  • כפית שמן קוקוס

  • 300 מ"ל חלב קוקוס

  • כפית מולסת חרובים או דבש

  • מלח, פלפל
    ** לאוהבי החריף **

  • חצי כפית ממרח קארי ירוק (אפשר להמיר בפלפל ירוק חריף)

 

הכנה:

 

  • לטגן בצלים והחלק הלבן של הכרישה בשמן קוקוס 3 דקות

  • להוסיף את השום, הארטישוק הירושלמי, ועלי הכרישה לעוד 5 דקות

  • בסוף להוסיף את פרחי הברוקולי

  • לאדות עם מכסה סגור על אש נמוכה עוד 10 דקות

  • להוסיף חלב קוקוס, תבלינים וקארי

  • לבשל עוד רבע שעה על אש נמוכה

  • ניתן להגיש בליווי אורז מאודה

 

 

 

Please reload

פוסטים אחרונים

March 12, 2017

Please reload

ארכיון
Please reload

מילות חיפוש
Please reload