דפי אורז מגולגלים   //  Spring roll

December 31, 2015

 

בשעות הצהריים או הערב כשמתחשק לכם לאכול משהו קליל ומרענן 
שיתאים לתקופת הקיץ - "ספרינג רול" הוא פתרון פשוט לארוחה טעימה,
שמצריכה מעט מאד עבודה וניתן להכין אותו במגוון וריאציות שיכולות לייצר ארוחה מגוונת ביותר.

זה בעצם "פאסט פוד" אבל בריא, מזין והכי חשוב טעים בטירוף !

את הגלילים הללו ניתן למלא בירקות חיים או מוקפצים
להוסיף רצועות טופו / חביתה / עוף / דגים וכו'

ניתן לאכול את הגלילים חיים, מאודים או מטוגנים.

אנחנו בחרנו להראות לכם גירסה פשוטה וטבעונית
לגירסה הזאת קוראים בויאטנם fresh spring roll
לעומת הגירסה המאודה או המטוגנת.
הבסיס שלה הם כל המרכיבים הכתובים למטה ומופיעים בתמונה:


 

 
רכיבי הגלילים:

  • דפי אורז עגולים (אנחנו בחרנו להשתמש בגדולים, קוטר 22 ס"מ)

  • רצועות פלפלים בשלושה צבעים

  • רצועות מלפפונים

  • רצועות אבוקדו

  • עלי חסה ערבית

  • עלים נוספים לבחירתכם (כוסברה, נענע ובזיליקום מתאימים מאד)

  • אטריות אורז דקיקות (אנחנו משתמשים באטריות מאורז מלא),
    שנחלטו במים רותחים כ 3 דקות עד לריכוך ואז נשטפו במים קרים.

 

 

 

אופן ההכנה - כל שלבי הכנת הגליל מלווה בהסברים ותמונות:

על משטח העבודה שלכם מומלץ לפרוס מגבת לחה (זה מונע מדפי האורז להדבק)
את דפי האורז טובלים במים קרים / פושרים כשניה או שתיים - לא יותר !
אחרת הם יהיו דביקים ועדינים מדיי לגילגול.
אפשר להשתמש במחבת רחב שבתוכו מים למלאכת הטבילה.
טובלים כל פעם דף אחד שאותו אנו מתכוונים לגלגל ולא את כל הדפים ביחד.

מניחים את דף האורז שטבלנו במים על המגבת הלחה או משטח נקי.
במרכזו מניחים עלה של חסה (אם הוא גדול רצוי להשתמש בחצי עלה)
או פרוסות דקיקות מאד של מלפפונים ואותם מניחים גם במרכז הדף כמו שמניחים רעפים (חופפים).
חשוב להשאיר מקום פנוי בכל ההיקף של דף האורז כמו בתמונה:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


השלב הבא הוא שלב המילוי.
מניחים ראשית חופן אטריות ואז מוסיפים את הירקות והעלים כמו בתמונות:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בשלב הבא, אחרי שהנחתם את האטריות הירקות והעלים, 
מקפלים את הדפנות של צד ימין וצד שמאל כך שיכסו את הקצוות של המילוי משני הצדדים כמו בתמונות:

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

בשלב הבא, מקפלים את הדופן הקרובה אליכם כך שהיא תכסה את כל המילוי
רק עד קצה הרחוק של המילוי ולא עד הדופן הרחוקה של דף האורז, באופן הבא:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לסיום ממשיכים לגלגל עד הסוף - דף האורז אמור להיות דביק מאד כך שאין סיכוי שהגיליל יפתח:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכוני רטבים


את הגלילים ניתן פשוט לטבול ברוטב סויה,
או לנסות את שני המתכונים לרטבים אסיאתים שישדרגו את הטעם
ויהפכו את האכילה שלהם להנאה צרופה:

 

 

רוטב בוטנים / שקדים  
(אפשר להשתמש רק בבוטנים או רק בשקדים - אנחנו בחרנו לערבב)

  • 1 כפית חמאת בוטנים

  • 1 כפית חמאת שקדים (שקדייה)

  • 1 כף רוטב סויה או כפית שטוחה של מיסו

  • 2 כפות שמן שומשום מכבישה קרה

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 כפית של סילאן / דבש / מייפל / אגבה

  • 3 כפות מים

להכניס את כל הרכיבים לצנצנת,
לנער היטב עד לקבלת מרקם הומוגני.

 

רוטב לימון חריף

  • מיץ סחוט מחצי לימון

  • 2 כפות שמן זית

  • כף רוטב סויה

  • 1 שן שום כתושה

  • 1-2 פלפלים חריפים כבושים קטנים (אפשר להחליף בחצי פלפל חריף ירוק רגיל) כתוש

  • 2 כפות מים

  • 1 כפית עלי כוסברה קצוצים.

להכניס את כל הרכיבים לצנצנת מלבד הכוסברה ולנער היטב עד לקבלת מרקם הומוגני,

להסיף את הכוסברה בהגשה.

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אם יש לכם הערות או רעיונות נוספים לשידרוג המתכון, נשמח אם תשתפו אותנו 
בתאבון !!

Please reload

פוסטים אחרונים

March 12, 2017

Please reload

ארכיון
Please reload

מילות חיפוש
Please reload