שוקולד טבעי VS שוקולד תעשייתי

March 5, 2015

 

העובדה שקקאו ושוקולד תורמים לבריאות ידועה כבר מאות שנים,

אבל רק לאחרונה הוכיחו מחקרים שההשפעה רחבה מכפי שחשבנו.

צריכה מסודרת של שוקולד מיטיבה עם תפקוד הלב, לחץ הדם, בריאות העצם והשריר.

האמנם ??

 

מזון על  –  SUPERFOOD

 

פולי הקקאו נחשבים ל"מזון על" - מזון בעל ערך תזונתי גבוה במיוחד.

מזון על הוא מזון מרוכז באנרגיה והערך הביולוגי שלו גבוה במיוחד.

קיימים בו לרוב חומרים פעילים אשר עוזרים במניעת מחלות וריפוי,

לכן הם חשובים מאד לתזונה מאוזנת ובריאה.

כמות קטנה של מזונות על מכילה המון,

מינרלים, ויטמינים, חומצות אמינו וחומצות שומן החיוניים לגוף. 

אפשר להתייחס ל"מזון על" כאל מולטי-ויטמין , המגיע הישר מן הטבע.

 

ישנם מזונות על רבים בטבע כמו ברוקולי, נבטים, זרעי צ'יה, אוכמניות, אצות

ופולי קקאו הוא אחד מהם.

פולי קקאו עשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים (A, B1, B2, B3, E),

מינרלים (מגנזיום, סידן, ברזל, אבץ, נחושת, אשלגן ומנגן)

ומספר חומרים פעילים אשר משפיעים על מערכת העצבים כך שהם

מעוררים, ממריצים ומעלים את רמות הסרוטונין וכך מקנים תחושת "היי" ועליה במצב הרוח.

 

 

אז למה שוקולד נחשב לא בריא ? 

 

הבעיה ברוב מוצרי השוקולד התעשייתי ובעיקר שוקולד החלב,

הוא שיש בהם סוכר מעובד, מלח, חומרים מתחלבים (משפרי מרקם),

חלב מעובד (אבקת חלב, שומן חלב)

ומעט קקאו (בשוקולד חלב יש בדרך כלל בין 25%-40% קקאו)

בשוקולד מריר בדרך כלל המצב טוב יותר, 

כי הוא ברוב המקרים ללא חלב ורובו מורכב ממוצקי קקאו (בין 60%-85%)

אך בכל השוקולד התעשייתי פולי הקקאו עוברים תהליך עיבוד

שכולל  קליה, וחימום תערובת השוקולד בערבול ארוך

אשר מקנים לו את הטעם והארומה שאנו מכירים אבל מותיר אותו דל יותר בערכים תזונתיים.

 

 

מזון האלים

 

כך נהגו לכנות את פולי הקקאו הילידים של מרכז ודרום אמריקה.

כבר מלפני אלפי שנים הבינו המקומיים שפולי הקקאו שגדלים לידם

הם בעלי ערך גבוה מאד והוא נחשב קדוש ויקר כמו שאנחנו מתייחסים לזהב.

המודעות שעלתה לגבי סגולותיו של הקקאו בעקבות מחקרים רבים שנעשו במערב

גרם לרבים לא להסתפק בשוקולד תעשייתי והוביל ליבוא פולי קקאו בצורתם הגולמית.

 

לשמחתנו אפשר היום להשיג פולי קקאו בצורתם הגולמית ובאיכות גבוה גם בארץ.

ניתן למצוא אותם בחנויות טבע רבות,

בתור פולי קקאו שלמים או שבבים של פולי קקאו שנקראים "ניבס"

בגלל שטעמם הוא מריר, מעטים נהנים לנשנש אותם כמו שהם

ולכן ניתן לשלב אותם במאפים, בחטיפי אנרגיה, בדייסה או שייק מתוק.

אפשר אפילו לשלב אותם בהכנת שוקולד בייתי,

ובו ניתן לשלוט על איכות המרכיבים (סוג הממתיק וכמותו, הסרה של מרכיבים מזיקים ועוד)

 

 

לסיכום

 

שוקולד יכול להיות בריא,

בעיקר אם יש בו הרבה קקאו ועדיף כמה שפחות מעובד.

מבחינת השוקולד התעשייתי עדיף שוקולד מרירי איכותי לעומת שוקולד חלב.

הדבר המומלץ ביותר הוא ללמוד להכין שוקולד בייתי עם פולי קקאו (לא תאמינו כמה זה קל).

אמנם הוא שונה מהשוקולד התעשייתי אבל הוא גם טעים מאד והוא הכי בריא ומזין.

אחרי שלומדים להתרגל אליו, השוקולד התעשייתי נראה הרבה פחות אטרקטיבי.

 

 

 

 

Please reload

פוסטים אחרונים

March 12, 2017

Please reload

ארכיון
Please reload

מילות חיפוש
Please reload