
רכיבים:
כוס גרגירי חומוס יבשים
או 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים/מוכנים
חבילת עלי מנגולד טריים וקצוצים (הפרידו בין החלק הירוק והגבעול)
שמן זית
כרישה אחת פרוסה (הפרידו בין החלק הירוק והלבן)
עגבניה חתוכה לקוביות
5 שיני שום, קצוצות
מיץ מחצי לימון
כוס ציר ירקות (או מים)
כפית כמון או תערובת חוואייג' למרק
מלח ופלפל
הכנה:
אם משתמשים בחומוס יבש:
אחרי שמשרים את החומס כ 12 שעות (לילה) מבשלים את גרגירי החומוס כ-50 דקות, עד שהם רכים תוך הסרת הקצף שצף. ניתן להוסיף רבע כפית אבקת סודה לשתיה (ללא אלומניום) לקיצור זמן הבישול.
החומוסים אמורים להיות רכים אבל לא מתפוררים ונמרחים. מסננים ומעבירים לקערה.
אם משתמשים בגרגירים קפואים: יש להפשיר מראש
מטגנים בשמן זית במחבת או סיר רחב את החלק הלבן של הכרישה 2-3 דקות
מוסיפים את השום והחלק הגבעולי של המונגולד לעוד 5 דקות בערך
מוסיפים את הכמון או חוואייג' מערבבים מעט ומייד מוסיפים גם את העגבנייה
אחרי דקות אחדות, מוסיפים את החומוס והחלקים הירוקים של המונגולד והכרישה
ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שנפח העלים יורד משמעותית.
בשלב הזה מוסיפים את ציר ירקות / מים, מיץ לימון, מלח ופלפל.
מכסים ומבשלים על אש בינונית/נמוכה כחצי שעה.
אם יש הרבה נוזלים אחרי חצי שעה - פותחים את המכסה ונותנים לנוזלים להצטמצם.
תוספת נהדרת לאורז או קינואה מאודים
コメント