top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

תבשיל דאל עדשים כתומות

  • תמונת הסופר/ת: אסף לביא
    אסף לביא
  • 13 בינו׳
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 15 במרץ



זהו תבשיל בסגנון הודי

(בהודו דאל זה עדשים)

אפשר להשתמש בו לתוספת לדגן כל שהוא

או לאכול כמרק כמו שהוא.


מצרכים (4 מנות):


  • 3 כוסות מים (אם רוצים אפשר להוסיף מים בסוף הבישול כדי להפוך את התבשיל למרק)

  • 2 כפות שמן קוקוס / שמן זית

  • 1 בצל קטן קצוץ דק

  • 2 שיני שום כתושות

  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר (כ-2 ס"מ), קצוצה דק או מגורדת

  • 1 עגבנייה גדולה קצוצה דק

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 כפית זרעי כמון

  • 1/2 כפית זרעי חרדל

  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס (אופציונלי, לפי הטעם)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 1/2 כוס חלב קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף קרמיות)

  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט

  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב. (אם זכרתם להשרות ללילה מצוין,

    אם לא שטפו היטב במסננת לפני השימוש, כשתי דקות מתחת לזרם חזק של מים).



אופן ההכנה:


1. בישול העדשים:

בסיר בינוני, הניחו את העדשים עם 3 כוסות מים. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, ובשלו כ-15-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות ונעשות למחית. ערבבו מדי פעם.


2. טיגון הבסיס:

במחבת רחבה, חממו את השמן.

הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא הופך לשקוף.

הוסיפו את השום והג'ינג'ר, וטגנו כדקה נוספת.


3. תיבול:

הוסיפו את הכורכום, הכמון, הפפריקה והצ'ילי (אם משתמשים), וערבבו למשך 30 שניות עד שהניחוח משתחרר.


4. בישול עם עגבנייה:

הוסיפו את העגבנייה הקצוצה למחבת. בשלו כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת ומתחילה להיות מחית.


5. איחוד המרכיבים:

העבירו את העדשים המבושלות לרוטב התבלינים בסיר.

ערבבו היטב, הוסיפו מלח, פלפל וחלב קוקוס (אם משתמשים). בשלו עוד 5-10 דקות על אש נמוכה, עד שהטעמים מתמזגים

והנוזלים מצטמצמים. במידה ורוצים להפוך את התבשיל למרק - מוסיפים עוד מים בשלב הזה.


6. הגשה:

הגישו חם בקערה, עם קישוט של כוסברה קצוצה.

מומלץ להגיש לצד או על קינואה / אורז מלא

Comments


bottom of page