top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

תבשיל דאל עדשים כתומות

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 14 בינו׳



מצרכים (4 מנות):


  • 3 כוסות מים (אם רוצים אפשר להוסיף מים בסוף הבישול כדי להפוך את התבשיל למרק)

  • 2 כפות שמן קוקוס / שמן זית

  • 1 בצל קטן קצוץ דק

  • 2 שיני שום כתושות

  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר (כ-2 ס"מ), קצוצה דק או מגורדת

  • 1 עגבנייה גדולה קצוצה דק

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 כפית כמון טחון

  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס (אופציונלי, לפי הטעם)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • 1/2 כוס חלב קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף קרמיות)

  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט

  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב. (אם זכרתם להשרות ללילה מצוין,

    אם לא שטפו היטב במסננת לפני השימוש, כשתי דקות מתחת לזרם חזק של מים).



אופן ההכנה:


1. בישול העדשים:

בסיר בינוני, הניחי את העדשים עם 3 כוסות מים. הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש, ובשלי כ-15-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות ונעשות למחית. ערבבי מדי פעם.


2. טיגון הבסיס:

במחבת רחבה, חממי את השמן.

הוסיפי את הבצל וטגני עד שהוא הופך לשקוף.

הוסיפי את השום והג'ינג'ר, וטגני כדקה נוספת.


3. תיבול:

הוסיפי את הכורכום, הכמון, הפפריקה והצ'ילי (אם משתמשים), וערבבי למשך 30 שניות עד שהניחוח משתחרר.


4. בישול עם עגבנייה:

הוסיפי את העגבנייה הקצוצה למחבת. בשלי כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת ומתחילה להיות מחית.


5. איחוד המרכיבים:

העבירי את רוטב התבלינים לסיר עם העדשים המבושלות.

ערבבי היטב, הוסיפי מלח, פלפל וחלב קוקוס (אם משתמשים). בשלי עוד 5-10 דקות על אש נמוכה, עד שהטעמים מתמזגים

והנוזלים מצטמצמים. במידה ורוצים להפוך את התבשיל למרק - מוסיפים עוד מים בשלב הזה.


6. הגשה:

הגישי חם בקערה, עם קישוט של כוסברה קצוצה.

מומלץ להגיש לצד קינואה / אורז

10 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page