תבשיל דאל עדשים כתומות
- אסף לביא
- 13 בינו׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 15 במרץ

זהו תבשיל בסגנון הודי
(בהודו דאל זה עדשים)
אפשר להשתמש בו לתוספת לדגן כל שהוא
או לאכול כמרק כמו שהוא.
מצרכים (4 מנות):
3 כוסות מים (אם רוצים אפשר להוסיף מים בסוף הבישול כדי להפוך את התבשיל למרק)
2 כפות שמן קוקוס / שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר (כ-2 ס"מ), קצוצה דק או מגורדת
1 עגבנייה גדולה קצוצה דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס (אופציונלי, לפי הטעם)
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס חלב קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף קרמיות)
עלי כוסברה קצוצים לקישוט
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב. (אם זכרתם להשרות ללילה מצוין,
אם לא שטפו היטב במסננת לפני השימוש, כשתי דקות מתחת לזרם חזק של מים).
אופן ההכנה:
1. בישול העדשים:
בסיר בינוני, הניחו את העדשים עם 3 כוסות מים. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, ובשלו כ-15-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות ונעשות למחית. ערבבו מדי פעם.
2. טיגון הבסיס:
במחבת רחבה, חממו את השמן.
הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא הופך לשקוף.
הוסיפו את השום והג'ינג'ר, וטגנו כדקה נוספת.
3. תיבול:
הוסיפו את הכורכום, הכמון, הפפריקה והצ'ילי (אם משתמשים), וערבבו למשך 30 שניות עד שהניחוח משתחרר.
4. בישול עם עגבנייה:
הוסיפו את העגבנייה הקצוצה למחבת. בשלו כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת ומתחילה להיות מחית.
5. איחוד המרכיבים:
העבירו את העדשים המבושלות לרוטב התבלינים בסיר.
ערבבו היטב, הוסיפו מלח, פלפל וחלב קוקוס (אם משתמשים). בשלו עוד 5-10 דקות על אש נמוכה, עד שהטעמים מתמזגים
והנוזלים מצטמצמים. במידה ורוצים להפוך את התבשיל למרק - מוסיפים עוד מים בשלב הזה.
6. הגשה:
הגישו חם בקערה, עם קישוט של כוסברה קצוצה.
מומלץ להגיש לצד או על קינואה / אורז מלא
Comments