
מצרכים (4 מנות):
3 כוסות מים (אם רוצים אפשר להוסיף מים בסוף הבישול כדי להפוך את התבשיל למרק)
2 כפות שמן קוקוס / שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר (כ-2 ס"מ), קצוצה דק או מגורדת
1 עגבנייה גדולה קצוצה דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס (אופציונלי, לפי הטעם)
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס חלב קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף קרמיות)
עלי כוסברה קצוצים לקישוט
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב. (אם זכרתם להשרות ללילה מצוין,
אם לא שטפו היטב במסננת לפני השימוש, כשתי דקות מתחת לזרם חזק של מים).
אופן ההכנה:
1. בישול העדשים:
בסיר בינוני, הניחי את העדשים עם 3 כוסות מים. הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש, ובשלי כ-15-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות ונעשות למחית. ערבבי מדי פעם.
2. טיגון הבסיס:
במחבת רחבה, חממי את השמן.
הוסיפי את הבצל וטגני עד שהוא הופך לשקוף.
הוסיפי את השום והג'ינג'ר, וטגני כדקה נוספת.
3. תיבול:
הוסיפי את הכורכום, הכמון, הפפריקה והצ'ילי (אם משתמשים), וערבבי למשך 30 שניות עד שהניחוח משתחרר.
4. בישול עם עגבנייה:
הוסיפי את העגבנייה הקצוצה למחבת. בשלי כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת ומתחילה להיות מחית.
5. איחוד המרכיבים:
העבירי את רוטב התבלינים לסיר עם העדשים המבושלות.
ערבבי היטב, הוסיפי מלח, פלפל וחלב קוקוס (אם משתמשים). בשלי עוד 5-10 דקות על אש נמוכה, עד שהטעמים מתמזגים
והנוזלים מצטמצמים. במידה ורוצים להפוך את התבשיל למרק - מוסיפים עוד מים בשלב הזה.
6. הגשה:
הגישי חם בקערה, עם קישוט של כוסברה קצוצה.
מומלץ להגיש לצד קינואה / אורז
Comments