חיפוש
  • אסף לביא

שייק ירוק


השייק הזה מככב אצלנו בבית

וגם בסדנאות "נקי מבפנים".


באנגלית שייקים בסגנון הזה נקראים smoothie

בגלל המרקם החלק והקטיפתי שלהם.

המנגו או הבננה גורמים לשייק להיות בעל מרקם קטיפתי במיוחד ולהוסיף טעם מתוק ומפנק.


בנוסף, השייק הזה לא רק טעים אלא גם מזין מאד, הוא מכיל עלים ירוקים, קקאו ואצת ספירולינה, אשר מכילים מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון שלעיתים קרובות חסרים בתזונה של רובנו וחשובים מאד להזנה וניקוי הגוף.




מרכיבים ל 2- 3 כוסות:


  • מנגו בשל, מקולף ומגולען או בננה מקולפת (אפשר גם לשלב ביניהם)

  • 2 עלי חסה

  • חופן עלי פטרוזיליה או רוקט או קייל, או עלי סלק (ניתן לשלב ביניהם)

  • 2 תמרים מגולענים

  • חצי כפית אבקת ספירולינה או טבליות של ספירולינה קפואה (למי שאין ספירולינה אפשר להוסיף עוד עלים ירוקים שיש לכם בבית או נבטים)

  • חופן שבבי קקאו (ניבס) או פולי קקאו שלמים

  • חצי תפוח ירוק (אופציה)

  • מים שיכסו את כל המרכיבים כשהם בתוך הבלנדר (כמות המים בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה)


הכנה:


  • להכניס את כל המרכיבים לתוך הבלנדר

  • להוסיף כמות מים מינימלית אשר תאפשר ערבול כל המרכיבים יחדיו.

  • ניתן להוסיף כמה קוביות קרח במידה ורוצים משקה קר

  • מערבלים למשך כחצי דקה לפחות

  • מוסיפים מים עד קבלת הסמיכות הרצויה

  • במידה וחסרה מתיקות ניתן להוסיף עוד תמר או מעט בננה / מנגו

  • לערבל שוב.



השייק מוכן,

מוזגים לכוסות ושותים.

417 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול