top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

קינואה מושלמת - גרגר גרגר

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא


מתכון פשוט למרקם אוורירי ומדויק, עם אפשרות להשריה להקלת העיכול.


מצרכים:


1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב.

1.5 כוסות מים.

קמצוץ מלח (אופציונלי).


אופן ההכנה:


1. השריה (אופציונלי):

כדי לשפר את העיכול ולהוריד עוד יותר את המרירות, השרו את הקינואה במים למשך 15-30 דקות. לאחר מכן, סננו אותה היטב.


2. שטיפה יסודית:

גם אם השריתם, חשוב לשטוף את הקינואה היטב תחת מים זורמים בעזרת מסננת דקה כדי להסיר את שכבת הספונין שעלולה להותיר טעם מריר.


3. קלייה קצרה (אופציונלי):

חממו סיר יבש והניחו את הקינואה לכ-2 דקות על אש בינונית תוך ערבוב, עד שעולה ריח אגוזי. זה מעשיר את הטעם.


4. הוספת מים:

הוסיפו 1.5 כוסות מים לקינואה (יחס של 1:1.5). אם רוצים, הוסיפו מעט מלח.


5. בישול:

הביאו את המים לרתיחה, כסו את הסיר, הנמיכו לאש קטנה ובשלו במשך 15 דקות.


6. מנוחה:

כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות.


7. איוורור:

ערבבו בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.


טיפים:


  • השריה אינה חובה אך מומלצת לאנשים עם רגישות לעיכול.

  • אל תפתחו את המכסה בזמן הבישול – האדים עושים את עבודתם.

  • אפשר להוסיף כמה טיפות שמן זית בתום הבישול לשדרוג הטעם.

    או לקצוץ כוסברה שמיר ופטרוזיליה ולהוסיף בסוף הבישול לשדרג את הערכים.

5 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page