קארי טופו בחלב קוקוס
- אסף לביא
- 15 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות

מרכיבים (לארבע מנות לפחות):
משחת קארי (בצל מסאלה):
בצל סגול חתוך לקוביות - 2 בינוניים (150 גרם)
ג'ינג'ר קצוץ - חתיכה של כ 2 ס"מ
שיני שום - 6
זרעי כמון - 1 כפית מכניסים הכל למעבד מזון טוחנים טוב עד קבלת מחית אחידה.
💡טיפ - משחת הקארי הזאת היא תוספת נהדרת לתבשילים רבים. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור בקירור עד כשבוע,
או לחלק למנות קטנות ולהקפיא.
אבקות ותבלינים:
אבקת כורכום - 1/2 כפית
אבקת צ'ילי אדום - 1/2 כפית
זרעי חרדל - 1/2 כפית
צ'ילי ירוק או אדום קצוץ - 1 עד 2 יחידות (תלוי בגודל וכמה חריף אתם אוהבים)
אופציונלי (אם מצלחים להשיג) - עלי קארי - 10-15 עלים
מרכיבים נוספים:
כ 250 גרם טופו חתוך לקוביות
רסק או רוטב עגבניות - 3 כפות
חלב קוקוס - 1 כוס (225 מ"ל)
מיץ לימון - 2 כפיות
שמן קוקוס (או שמן זית) - 3 כפות
כוס מים
מלח - 1 כפית
הֲכָנָה:
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את זרעי החרדל.
ברגע שהם מבעבעים ומתפצפצים, מוסיפים את עלי הקארי ואת הצ'ילי הקצוץ.
מערבבים ואז מוסיפים את משחת הקארי שהכנו קודם.
לערבב ולהמשיך לטגן על אש בינונית במשך 7-8 דקות עד לצבע חום בהיר.
כעת מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים על אש נמוכה 2 דקות.
כעת מוסיפים את הכורכום, אבקת הצ'ילי האדום והמלח ומערבבים.
מוסיפים כ 3 כפות מים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שהשמן נפרד מעט מהעיסה.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים מעט לאיחוד.
מוסיפים כוס מים, מערבבים ומכסים.
מבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
כעת מוסיפים את קוביות הטופו ודואגים שהרוטב יכסה את קוביות הטופו.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים מעט ומבשלים על אש נמוכה במשך כדקה נוספת.
מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לנוח 15 דקות לפני ההגשה.
מצוין בליווי אורז מאודה
Comments