top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

קארי טופו בחלב קוקוס

  • תמונת הסופר/ת: אסף לביא
    אסף לביא
  • 15 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות


מרכיבים (לארבע מנות לפחות):


משחת קארי (בצל מסאלה):

  • בצל סגול חתוך לקוביות - 2 בינוניים (150 גרם)

  • ג'ינג'ר קצוץ - חתיכה של כ 2 ס"מ

  • שיני שום - 6

  • זרעי כמון - 1 כפית מכניסים הכל למעבד מזון טוחנים טוב עד קבלת מחית אחידה.

💡טיפ - משחת הקארי הזאת היא תוספת נהדרת לתבשילים רבים. ניתן להכין כמות גדולה ולשמור בקירור עד כשבוע,

או לחלק למנות קטנות ולהקפיא.


אבקות ותבלינים:

  • אבקת כורכום - 1/2 כפית

  • אבקת צ'ילי אדום - 1/2 כפית

  • זרעי חרדל - 1/2 כפית

  • צ'ילי ירוק או אדום קצוץ - 1 עד 2 יחידות (תלוי בגודל וכמה חריף אתם אוהבים)

  • אופציונלי (אם מצלחים להשיג) - עלי קארי - 10-15 עלים


מרכיבים נוספים:

  • כ 250 גרם טופו חתוך לקוביות

  • רסק או רוטב עגבניות - 3 כפות

  • חלב קוקוס - 1 כוס (225 מ"ל)

  • מיץ לימון - 2 כפיות

  • שמן קוקוס (או שמן זית) - 3 כפות

  • כוס מים

  • מלח - 1 כפית


הֲכָנָה:


  • מחממים שמן במחבת ומוסיפים את זרעי החרדל.

  • ברגע שהם מבעבעים ומתפצפצים, מוסיפים את עלי הקארי ואת הצ'ילי הקצוץ.

  • מערבבים ואז מוסיפים את משחת הקארי שהכנו קודם.

  • לערבב ולהמשיך לטגן על אש בינונית במשך 7-8 דקות עד לצבע חום בהיר.

  • כעת מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים על אש נמוכה 2 דקות.

  • כעת מוסיפים את הכורכום, אבקת הצ'ילי האדום והמלח ומערבבים.

  • מוסיפים כ 3 כפות מים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שהשמן נפרד מעט מהעיסה.

  • מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים מעט לאיחוד.

  • מוסיפים כוס מים, מערבבים ומכסים.

  • מבשלים על אש נמוכה 5 דקות.

  • כעת מוסיפים את קוביות הטופו ודואגים שהרוטב יכסה את קוביות הטופו.

  • מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.

  • מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים מעט ומבשלים על אש נמוכה במשך כדקה נוספת.

  • מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לנוח 15 דקות לפני ההגשה.

  • מצוין בליווי אורז מאודה

Comments


bottom of page