
מרכיבים:
סלסלת פטריות שמפניון
2 כרישות פרוסות לעיגולים (להפריד בין החלק הלבן והירוק)
4 כפות שמן קוקוס
2 שיני שום קצוצות
חבילה של קייל קצוצים גס (במידה ויש "צלעות" או חלקי גבעול קשים ועבים מומלץ להפריד ולקצוץ דק)
½ כוס קשיו לא קלוי מושרה כשעתיים
כוס מים
1 כף שמן זית
4 כפות קמח חומוס (או כל קמח מלא אחר)
½ כפית מלח אטלנטי
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
מעט פלפל שחור גרוס
אופציונלי: כפית אבקת שמרי בירה
הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
במחבת גדול או בווק מטגנים את החלק הלבן של הכרישה בכף שמן קוקוס.
אחרי הזהבת הבצל והכרישה מוסיפים את הפטריות, עלי הכרישה, הקייל והשום ומטגנים כ 5 דקות נוספות.
מתבלים במלח ופלפל, מכבים את האש ונותנים להכל להצטנן.
טוחנים בבלנדר את הקשיו עם המים ליצירת קרם סמיך ואחיד
בסיר קטן מחממים את שמן קוקוס ומוסיפים 2 כפות קמח עד להזהבה ומרקם אחיד
תוך כדי בחישה מתמדת מוסיפים את קרם הקשיו עד לרתיחה
מוסיפים מלח, אגוז מוסקט ופלפל שחור.
יוצקים את הקרם לתבשיל הקייל שהתקרר במחבת ומערבבים (לא לבשל).
מוסיפים עוד 2 כפות קמח ואת שמרי הבירה ומערבבים
יוצקים את הבלילה לתבנית אפיה ואופים כחצי שעה
הפשטידה מוכנה כאשר נועצים קיסם בתוכה והוא נשאר יבש כשמוציאים אותו.
Comments