top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

סלט שעועית ירוקה עם מיסו

  • תמונת הסופר/ת: אסף לביא
    אסף לביא
  • 7 בינו׳
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 במרץ


סלט המתאים לכל ארוחה

אפשר להגיש חם או קר......

במתכון ניתן להשתמש בשעועית טרייה או קפואה.

במידה והשתמשתם בשעועית קפואה

הוציאו מהמקפיא לפני הבישול לטובת הפשרה וניקוז הנוזלים.




מרכיבים:

 

  • 1/2 ק"ג שעועית ירוקה טרייה, נקייה מקצוות או שעועית קפואה שהופשרה

  • 2 כפות מים רותחים

  • כף מיסו בהיר או מיסו כהה (משחה מיושנת מפולי סויה מותססים)

  • כף רוטב סויה דל נתרן או שתי כפות אם אין מיסו

  • 2 כפות שמן זית בכבישה קרה

  • 3 שיני שום כתוש

  • אופציונלי: זרעי צ'יה / דלעת / שומשום מלא

 


אופן ההכנה:


  • חולטים את השעועית בסיר עם מים רותחים כ 5 דקות.

  • אחרי שהשעועית משנה את צבעה מעט מוצאים ומסננים

  • אם אתם משתמשים בשעועית קפואה - להפשיר ולנקז נוזלים.

  • לקערה מכניסים מיסו ןמים רותחים. 

  • מערבבים טוב עד לקבלת רוטב משחתי מעט סמיך.

  • במחבת חם מטגנים את השום כדקה

  • מוסיפים את הרוטב למחבת ומצמצמים את הרוטב כמה דקות

  • מוסיפים את השעועית למחבת להקפצה ואיחוד עם הרוטב לדקה או שתיים.

  • ניתן לפזר מלמעלה שומשום, צ'יה, זרעי דלעת.


Comments


bottom of page