סלט המתאים לכל ארוחה
אפשר להגיש חם או קר......
במתכון ניתן להשתמש בשעועית טרייה או קפואה.
במידה והשתמשתם בשעועית קפואה
הוציאו מהמקפיא לפני הבישול לטובת הפשרה וניקוז הנוזלים.
מרכיבים:
1/2 ק"ג שעועית ירוקה טרייה, נקייה מקצוות או שעועית קפואה שהופשרה
2 כפות מים רותחים
כף מיסו בהיר או מיסו כהה (משחה מיושנת מפולי סויה מותססים)
כף רוטב סויה דל נתרן או שתי כפות אם אין מיסו
2 כפות שמן זית בכבישה קרה
3 שיני שום כתוש
אופציונלי: זרעי צ'יה / דלעת / שומשום מלא
אופן ההכנה:
חולטים את השעועית בסיר עם מים רותחים כ 5 דקות.
אחרי שהשעועית משנה את צבעה מעט מוצאים ומסננים
אם אתם משתמשים בשעועית קפואה - להפשיר ולנקז נוזלים.
לקערה מכניסים מיסו ןמים רותחים.
מערבבים טוב עד לקבלת רוטב משחתי מעט סמיך.
במחבת חם מטגנים את השום כדקה
מוסיפים את הרוטב למחבת ומצמצמים את הרוטב כמה דקות
מוסיפים את השעועית למחבת להקפצה ואיחוד עם הרוטב לדקה או שתיים.
ניתן לפזר מלמעלה שומשום, צ'יה, זרעי דלעת.
Comments