top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

סלט קינואה עם זרעי צ'יה

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 14 בינו׳


הקינואה הוא אחד מסוגי הדגנים המזינים ביותר

יש בו בערך פי 2 יותר חלבון, ברזל, סידן 

ומגנזיום מאשר בכוסמת וחיטה.

בגלל שהוא מכיל את כל סוגי חומצות האמינו

שאנו זקוקים הוא נחשב בעל "חלבון מלא"

ויכול להוות ארוחה מלאה.


חומרים לכארבע מנות:

 

1 כוס קינואה

1 ורבע כוסות מים

10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

חצי כוס פטרוזיליה/כוסברה/רוקט

חצי כוס נבטוטים

חופן חמוציות או צימוקים

1 בצל סגול קצוץ דק

 

לרוטב:

 

4 כפות שמן זית או כל שמן אחר בכבישה קרה

כף מיץ לימון

1 שן שום כתושה

כף חומץ תפוחים

1 כף רכז רימונים

1 כפית רוטב סויה איכותי מופחת נתרן או כפית מלח

כף זרעי צ'יה

 

 

אופן ההכנה:

  • מכניסים לסיר את הקינואה והמים ומבשלים על אש קטנה עד שכל המים נספגים (כמו אורז)

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה (סוגרים ומנערים עד קבלת מרקם אחיד)

  • מעבירים את הקינואה לקערת הגשה. מוסיפים את שאר המרכיבים.

  • יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות

  • מוסיפים מלח ופלפל אם צריך.

  • אפשר לאכול כסלט קר או חם

5 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page