הקינואה הוא אחד מסוגי הדגנים המזינים ביותר
יש בו בערך פי 2 יותר חלבון, ברזל, סידן
ומגנזיום מאשר בכוסמת וחיטה.
בגלל שהוא מכיל את כל סוגי חומצות האמינו
שאנו זקוקים הוא נחשב בעל "חלבון מלא"
ויכול להוות ארוחה מלאה.
חומרים לכארבע מנות:
1 כוס קינואה
1 ורבע כוסות מים
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חצי כוס פטרוזיליה/כוסברה/רוקט
חצי כוס נבטוטים
חופן חמוציות או צימוקים
1 בצל סגול קצוץ דק
לרוטב:
4 כפות שמן זית או כל שמן אחר בכבישה קרה
כף מיץ לימון
1 שן שום כתושה
כף חומץ תפוחים
1 כף רכז רימונים
1 כפית רוטב סויה איכותי מופחת נתרן או כפית מלח
כף זרעי צ'יה
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את הקינואה והמים ומבשלים על אש קטנה עד שכל המים נספגים (כמו אורז)
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה (סוגרים ומנערים עד קבלת מרקם אחיד)
מעבירים את הקינואה לקערת הגשה. מוסיפים את שאר המרכיבים.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות
מוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
אפשר לאכול כסלט קר או חם
Comentarios