top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

סלט קינואה עגבניות משגע

  • תמונת הסופר/ת: אסף לביא
    אסף לביא
  • 16 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות


מצרכים (2 מנות):

  • ½ כוס קינואה

  • ½ קופסת עגבניות שרי חצויות (אפשר מסוגים ובצבעים שונים)

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם

  • 1 כף חומץ בלסמי

  • 1 שן שום כתושה

  • ½ בצל סגול, פרוס דק

  • צ'ילי ירוק או אדום קצוץ, לפי הטעם

  • מעט אגוזי מלך שבורים לקישוט וקרנצ'יות (אופציונלי)

  • חופן עלי בזיליקום חתוכים גס

  • 1 כף נענע קצוצה


אופן ההכנה:

  1. קולים חלק מהעגבניות: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים 5 עגבניות שרי חצויות (10 חצאים) בתבנית, מזלפים 1 כף שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים 25 דקות. מעבירים לכלי עם המיצים שנקוו ומצננים. (צליית עגבניות ניתן לראות בסרטון כאן)

  2. מכינים את הרוטב: מערבבים 2 כפות שמן זית עם החומץ הבלסמי והשום הכתוש.

  3. מרכיבים את הסלט: מבשלים את הקינואה (למתכון לחצו כאן). מוסיפים לקינואה המבושלת את העגבניות הצלויות והמיצים שלהן, את חצאי העגבניות הטריות, הבצל, הצ'ילי, עשבי התיבול והאגוזים.

  4. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.


בתיאבון! 😍

Comments


bottom of page