top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

סלט עדשים - עשיר בברזל וחומצה פולית!

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 14 בינו׳


 

לסלט:


1 כוס עדשים שחורות או ירוקות

חופן פטרוזליה

חופן כוסברה

חופן עלי נענע

חופן עלים ירוקים נוספים (ריגולה/רוקט/קייל...)

4 גבעולי סלרי (עם העלים)

1/4 כוס אגוזי מלח קצוצים

1/3 כוס גרעיני דלעת

1/3 כוס בצל קצוץ

1 כוס גרעיני אפונה טרייה מאודה או קפואה שהופשרה

1 אבוקדו חתוך לקוביות

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית מכבישה קרה

או 4 כפות שמן שומשום מכבישה קרה

כף חומץ תפוחים טיבעי או כף מיץ לימון

1 שן שום כתושה

קורט מלח או כף רוטב סויה

קורט כמון

פלפל שחור לפי הטעם

מכניסים הכל לצנצנת ומערבבים היטב

 

הכנה:

להשרות את העדשים כשמונה שעות לפני הבישול

לשטוף אותם היטב לאחר ההשריה

להכניס את העדשים לסיר ולכסות במים כמה סנטימטרים מעל העדשים.

להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד שהן רכות אך לא מתפרקות.

מעבירים את העדשים לקערת הגשה.

את כל העלים הירוקים (חוץ מגבעולי הסלרי) קוצצים במעבד מזון.

את גבעולי הסלרי חותכים לקוביות קטנות.

מוסיפים את כל המרכיבים מלבד האבוקדו לעדשים.

מוסיפים גם את הרוטב ומערבבים היטב.

משפרים טעם במידת הצורך

לבסוף מוסיפים את קוביות האבוקדו.

9 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page