top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

סלט ירוק עם טוויסט חלבוני

  • תמונת הסופר/ת: אסף לביא
    אסף לביא
  • 19 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות



סלט מרענן, עשיר בטעמים ומלא חלבון

בזכות תוספת של טופו צלוי או עדשים שחורות או גרגירי חומוס קלויים


מצרכים (4-6 מנות):


לסלט:


  • 2 לבבות חסה ערבית, קצוצים גס

  • חופן עלי רוקט או בייבי תרד

  • חצי כוס כוסברה או נענע קצוצה (אפשר לשלב)

  • חצי כוס קוביות מנגו/אופציה

  • ½ כוס אגוזי מלך קלויים או שקדים פרוסים

  • 1 כוס עדשים שחורות/גרגירי חומוס מבושלים או מוכנים מלקט קפוא

  • או 150 גרם טופו חתוך לקוביות במקום הקטניות



לרוטב:


  • 3 כפות שמן זית מכבישה קרה

  • 1 כף חומץ בלסמי או מיץ לימון טרי

  • 1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים

  • 1 כף דבש / מייפל / סילאן

  • 1 שן שום כתושה (לא חובה)

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם



אופן ההכנה:


1. אם משתמשים בטופו: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, צולים את קוביות הטופו עם מעט מלח ופלפל עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. אם משתמשים בחומוס, ניתן להוסיף שלב של הקפצת גרגירי החומוס במעט שמן ותבלינים (מלח, פלפל, כמון)

2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. בקערה גדולה מסדרים את העלים, מוסיפים את המנגו, האגוזים, והעדשים או החומוס או הטופו הצלוי.

4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.




טיפים:


אפשר להוסיף אבוקדו פרוס או קוביות בטטה צלויה לעוד מרקם מעניין.

לקראנצ'יות נוספת – ניתן לפזר גרעיני חמנייה קלויים.

סלט בריא, עשיר ומלא חיים שמתאים לכל ארוחה!

Comments


bottom of page