אידוי חציל נשמע לרובנו מוזר,
אנחנו רגילים לטגן אותו או לאפות אותו עם שמן.
אבל באסיה נוהגים לאדות חצילים –
הטעם והמרקם שלהם יוצא נפלא !
ההצעה לרוטב היא בסגנון אסיאתי
אבל ניתן לתבלן אותו ככל העולה על דמיונכם.
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
1 כף שמן שומשום, בכבישה קרה
2 שיני שום כתושות
כף ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
הכנה:
קולפים את החציל בקולף ירקות וחוצים אותו לאורכו.
מניחים את חצאי החציל על הצד השטוח בכלי אידוי (מבמבוק או לאלתר עם רשת אחרת)
להניח מעל סיר עם מים על האש. יש לכסות את כלי האידוי.
מאדים כ – 20 דקות עד שהחציל מתרכך, ואז מורידים מהאש ומצננים לכמה דקות.
חותכים את חצאי החציל לרצועות ומכניסים לקערה.
יוצקים על רצועות החציל את הרוטב.
ניתן להוסיף לבסוף לקישוט:
פרוסות דקות של פלפל אדום חריף טרי
עירית קצוצה
צרור עלי כוסברה טריים קצוצים.
Comentarios