סלט חומוס, טופו, סלק ואבוקדו
- אסף לביא
- 16 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות

הסלט הזה מפוצץ בחלבון!
יש בו שמנים טובים מהאבוקדו
והוא מרענן ועשיר בכל הטוב שיש לסלק להציע.
אל תטעו בו - אנחנו אמנם קוראים לו סלט
אבל זוהי ארוחה עשירה ומשביעה במיוחד!
מושלם לארוחת צוהריים שאפשר לקחת מחוץ לבית.
כל מה שצריך זה להכניס את מרכיבי הסלט לקופסא סגורה,
לקחת את מרכיבי הרוטב בתוך צנצנת בנפרד
ולאחד ביניהם לקראת הארוחה :)
רכיבים לסלט:
כוס חומוס שהושרה ובושל עד לריכוך וסונן (ניתן להשתמש בחומוס קפוא שהופשר או חומם במים)
100 גרם קוביות טופו (אפשר טופו טבעי או שעבר הקפצה או אפייה עם מעט שמן)
סלק קטן/ביינוני מבושל קלוף וחתוך לקוביות (אפשר להשתמש בסלק מוכן שמגיע באריזת וואקום)
חצי אבוקדו חתוך לפרוסות או קוביות
אופציונלי - מעט רצועות או קוביות מבצל סגול
אפשרויות לשני סוגי רטבים שיכולים להתאים:
רוטב בסיסי (פשוט וקל)
מרכיבים:
2 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים בצנצנת קטנה עם מכסה, מנערים עד שהתערובת אחידה, ויוצקים על הסלט. נהדר גם לסלטי ירקות רעננים!
רוטב טחינה לימוני (קרמי ומזין)
מרכיבים:
3 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
2 כפות מים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה)
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים בצנצנת קטנה עם מכסה עד שהרוטב הופך לקרמי וחלק.
אם סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים.
מושלם גם על ירקות טריים או קלויים!
Comments