
מספר מנות: 4
רכיבים:
2 כפיות שמן קוקוס / גהי / שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 צ'ילי ירוק קצוץ דק (אופציונלי)
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר או ג'ינג'ר טרי כתוש (אופציונלי)
1 בצל קצוץ דק
2 קישואים קלופים וחתוכים
2 גזרים קלופים וחתוכים
400 גרם דלעת (כ-3 כוסות קוביות)
חצי כפית כורכום
חצי כפית חוואייג' למרק
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
4 כוסות מים
חצי כוס קוביות טופו צרובות (אופציונלי)
3 כפיות קוואקר עבה (להסמכת המרק, אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. חממו שמן זית (או שמן אחר שבחרתם) בסיר מרק על להבה גבוהה.
2. הוסיפו את הבצל וערבבו במשך כ-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף ורך.
הוסיפו את שיניי השום הכתוש והג'ינג'ר ערבבו עוד שתי דקות
3. הוסיפו את שאר הירקות (דלעת, קישואים וגזר) וערבבו במשך 10 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
4. הוסיפו לסיר את המים ואת התבלינים (כורכום, חוואייג', מלח, פלפל ואגוז מוסקט).
5. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, ובשלו עד שהירקות מתרככים לגמרי (כ-20–25 דקות).
6. אם רוצים מרק עשיר יותר, ניתן להוסיף 3 כפיות קוואקר עבה תוך כדי הבישול.
7. הורידו מהאש וטחנו את המרק בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל עד לקבלת מרקם חלק.
8. טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
להגשה:
ניתן להוסיף קוביות טופו צרובות כבסיס חלבוני עשיר
אפשר לקשט בכמה טיפות שמן זית, גרעיני דלעת קלויים או עלי כוסברה טריים להעצמת הטעמים.
Comments