top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

מג'דרה (תבשיל אורז ועדשים)

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 12 בינו׳



רכיבים:


  • כוס עדשים שחורות או ירוקות מושרות כשעתיים

  • כוס אורז מלא ארוך

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

  • 2 גזרים קלופים ומגוררים

  • 4 שיני שום קצוצות

  • חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה קצוצים תערובת של שניהם או רק אחד מהם

  •  ½1 כפיות מלח

  • 1 כפית זרעי כמון או ½1 כפיות כמון טחון

  • 1 כפית כורכום

    אפשר להמיר את הכמון והכורכום בחוואייג' למרק

  • ¼ כפית פלפל שחור (אבקה או גרוס)

  • 2 כפות שמן קוקוס


הכנה:


עדשים-

מסננים את העדשים, שוטפים במים ומבשלים בסיר עם מים חדשים 

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה 15-20 דקות 

שהעדשים רכים (אך לא נימוחים ומתפרקים) מכבים את האש ומסננים את העדשים ממיי הבישול.


אורז-

מכניסים את האורז לסיר עם ¼2 כוסות מים. 

מביאים לרתיחה ואז מנמיכים וממשיכים לבשל כשהסיר סגור עם מכסה

כחצי שעה. לאחר מכן בודקים בעזרת כף אם יש עוד מים בקרקעית.

אם יש עוד מים, ממשיכים לבשל ובודקים כל כמה דקות עד שאין מים בקרקעית.

בסיום בישול האורז, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.


הכנת המג'דרה


  • בסיר או מחבת גדולים וכבדים מחממים את שמן הקוקוס

  • מטגנים את הבצל עד להזהבה

  • מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן לפחות עשר דקות נוספות, עד שהגזר משחים והופך מעט זרחני. מערבבים מדי פעם.

  • מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב.

  • מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

  • מוסיפים את העדשים והאורז המבושלים ומערבבים היטב כשתי דקות.

  • מכבים את האש, מוסיפים עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה) ומערבבים.


מכסים ונותנים לתבשיל "לנוח" כחמש דקות לפני שאוכלים.

בהגשה ניתן לזלף מעט שמן זית ומיץ לימון.

12 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page