top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

ירקות מוקפצים

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא



מצרכים (ל-4 מנות):


  • 1 כף שמן זית/שמן קוקוס

  • 1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות

  • תערובת פלפלים צבעוניים, חתוכים לרצועות

  • 1 גזר, חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)

  • 1 קישוא, חתוך לפרוסות דקות

  • 1 כוס ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים

  • 1 כוס פטריות שמפיניון, פרוסות

  • חופן שעועית ירוקה

  • 2 שיני שום, כתושות

  • 1 כף רוטב סויה דל נתרן

  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

  • מעט מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

    * הרכב הירקות יכול להשתנות בהתאם להעדפה אישית או המלאי שיש בבית


אופן ההכנה:


  1. חממו כף שמן במחבת רחבה או בווק על חום בינוני-גבוה.

  2. הוסיפו את הבצל וטגנו במשך כ-2 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.

  3. הוסיפו את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורר, וטגנו תוך ערבוב קל למשך 30 שניות.

  4. הוסיפו את הברוקולי, הגזר, והפלפלים, וטגנו במשך 3-4 דקות תוך ערבוב תדיר.

  5. הוסיפו את הפטריות והקישוא, והמשיכו לטגן עוד 2-3 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין שומרים על פריכותם.

  6. הוסיפו את רוטב הסויה, ערבבו היטב כך שכל הירקות יתעטפו בטעמים.

  7. תבלו במעט מלח ופלפל לפי הטעם, וטגנו עוד דקה נוספת.

  8. ניתן להוסיף בשלב זה כף מאחד מהממרחים שנמצאים אצלנו בבלוג לתוספת טעם.

  9. העבירו לצלחת הגשה.


הצעות הגשה:


  • ניתן להגיש את הירקות המוקפצים לצד אורז מלא, קינואה, או כל דגן אחר..

  • להשלמת הארוחה, אפשר להוסיף טופו מוקפץ.

בתיאבון ובריאות! 🍀

27 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page