
רכיבים לכשתי מנות:
גרסה בסיסית:
חצי כוס קמח חומוס או קמח עדשים (או שילוב שלהם).
חצי עד 2/3 כוס מים
מלח ופלפל.
ניתן להוסיף:
עשבי טיבול לבלילה.
תבלינים שאוהבים
להוסיף שלב טיגון בצל ו/או פטריות וכו' לפני שמוסיפים את הבלילה.
הכנה:
מערבבים ביחד את קמח, התבלינים והמים.
מומלץ להוסיף מים בהדרגה עד ליצירת בלילה אחידה
לא דלילה מידי ולא סמיכה מידי. משהו כמו ממרח טחינה.
אפשר להוסיף את הבלילה ככה למחבת חם ולאפות עם מכסה על אש קטנה/בינונית משני הצדדים עד להשחמה.
לגרסה המטוגנת, הוסיפו את הבלילה למחבת עם שמן חם
ניתן כמובן לטגן בצל, פטריות ועוד ירקות ואז להוסיף לתוך הבלילה כדי להעשיר את החביתה
ניתן לעשות 'חביתת ירק' ע"י קיצוץ עלים ירוקים ועשבי תבלין והוספתם לבלילה לפני הטיגון במחבת
Comments