חיפוש
  • ג'יוואן

גרנולה ביתית ממכרת


מצרכים יבשים:

  • 100 גרם שיבולת שועל שלמה.

  • 40 גרם שבולת שועל דקה.

  • 80 גרם פצפוצי אורז מלא ללא המתקה (לא חובה)

תוספות טעימות

(ניתן לשים הכל, חלק או כלל לא, לפי טעמכם האישי):


  • 3 כפות קינמון

  • שבבי שוקולד מריר, שבבי קוקוס, צימוקים שחורים, משמש מיובש קצוץ, תמרים קצוצים, חופן חמוציות ממותקות במיץ תפוחים.

  • 40 גרם מכל אגוז - קשיו, שקדים, פקאן, לוז

  • 30 גרם שומשום

  • 30 גרם גרעיני דלעת

סירופ:

  • 4 כפות שמן קוקוס מומס, או שמן זית או שמן קנולה בכבישה קרה.

  • חצי כוס סילאן טבעי או רבע כוס דבש נוזלי

  • 4 כפות מים

  • 3 כפות מייפל או סוכר קוקוס (לאוהבי המתוק)

  • רבע כפית מלח

הכנה:

  • מחממים תנור ל 140 מעלות.

  • מבשלים על הגז בסיר קטן את חומרי הסירופ עד לערבוב והמסה של כל הרכיבים, מכבים את האש.

  • מרפדים תבנית בדף אפייה.

  • מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה.

  • יוצקים מעל את הסירופ החם, מערבבים היטב עד ציפוי כל המרכיבים בסירופ.

  • משטחים היטב את התערובת בתבנית

  • אופים בין 40 דקות לשעה, תלוי בתנור שלכם.

  • במהלך האפייה, כל עשר דקות מוציאים את התבנית ומערבבים - זה חשוב על מנת שהגרנולה תאפה בצורה אחידה ותוכלו לזהות בזמן מתי הרגע לכבות את התנור.

  • כאשר הגרנולה קריספית ויבשה - לפני שמתחילה להשרף (!), מכבים את התנור ומשאירים לעוד עשר דקות.

  • מניחים לעשר דקות נוספות מחוץ לתנור עד שהיא מתקררת.

  • הגרנולה תשמר היטב עד שבועיים בכלי אטום במקום מוצל.

  • אם הכנתם שתי תבניות, ניתן להקפיא אחת מהן אם תתאפקו לא לזלול הכל...

598 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול