גבינת שום שמיר טבעונית (ממרח מקדמיה)
- אסף לביא
- 16 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות

מרכיבים:
2 כוסות אגוזי מקדמיה
1 כוס מים
2 קפסולות של פרוביוטיקה
1/2 כפית מלח
מעט מיץ לימון
4 שיני שום כתושות
1/2 צרור של שמיר קצוץ דק
אופציונלי - 2 כפות שמרי בירה בנוסף לטעם זה מוסיף להעשרת הגבינה בחלבון, בוויטמינים מקבוצת B ומינרלים נוספים)
הכנה:
משרים 2 כוסות אגוזי מקדמיה כשש שעות לפחות
טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את אגוזי המקדמיה עם כוס מים
מוסיפים 2 קפסולות של פרוביוטיקה ומערבבים
את התערובת שמתקבלת מכניסים לשקית בד שמשתמשים לבישול (ניתן למצוא בסופר-פארם או בחנויות טבע) לחלופין ניתן להשתמש בחיתול טטרה
דואגים שהעיסה תהייה מכוסה בבד ומניחים על מסננת שמונחת בקערה לניקוז נוזלים.
מומלץ להניח משהו כבד מעל כדי לעזור לנוזלים להגיר החוצה.
מניחים על השיש למשך כיממה בקיץ וכשתי יממות בחורף.
מוציאים את התערובת משקית הבד ומעבירים לקערה
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עם כף מעץ.
ניתן לשמור בקרור כשבוע עד שבועיים.
ניתן לחלק למנות ולהקפיא חלק.
Comments