top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

אורז עשבים עם עלי חובזה

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 12 בינו׳



בחורף קשה שלא לראות כמעט בכל מקום,

שיחי חובזה (חלמית / לחמית או חובז בערבית)

פראיים, ירוקים ורעננים.

החובזה היא אחד מצמחי המרפא של ארץ ישראל.

משתמשים בכל חלקיה (מלבד השורש)

ניתן לחלוט אותה ולשתות את החליטה חמה או קרה,

לבשל אותה או אפילו לאכול אותה טרייה בסלט או בשייק.

 

החובזה עשירה בחומרי הזנה

והיא תשתלב נהדר בפשטידות, מרקים, 

תבשילים ושיקים ירוקים.

גדלה פרא וניתן למצוא אותה כמעט בכל מקום,

רק צריך לחפש ולקטוף.

תמונה של עלי חובזה תמצאו כאן בהמשך...

 

 


מרכיבים:


  • 2 כוסות עלי חובזה טריים ושטופים

    (אפשר להשתמש גם בגבעולים כל עוד הם דקים)

  • כוס על תרד טרי ושטוף או תרד קפוא

  • 1 בצל פרוס דק

  • חופן עירית או בצל ירוק קצוצים.

  • חופן פטרוזיליה קצוץ

  • חופן בזיליקום

  • כוס אורז

  • 2 עד 2.5 כוסות מים לבישול האורז

  • 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה או גהי (חמאה מזוקקת) או שמן זית

  • 1 צ'ילי אדום קצוץ (לאוהבי החריף)

 

הוראות הכנה:


  • שוטפים, מייבשים וקוצצים את כל העלים

  • בסיר מחממים את השמן

  • מוסיפים את הבצל ואת העלים ומאדים (על אש בינונית) כשמונה דקות, תוך כדי ערבוב קל

  • מתבלים במלח, פלפל, מעט כורכום וכמון או בהרט, לאוהבי החריף ניתן להוסיף צ'ילי אדום קצוץ

  • מערבבים ומכסים למשך חמש דקות, אם העלים לא הפרישו נוזלים מומלץ להוסיף כמה כפות מים

  • אחרי שהנוזלים הצטמצמו מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה או שתיים.

  • מוסיפים את המים (במידה ויש מעט מים בתבשיל מוסיפים רק 2 כוסות של מים)

  • אחרי שהאורז מוכן מכבים את האש ומחכים כחמש דקות כשהסיר מכוסה.

  • פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות.

  • מומלץ! לאוהבי הטעם החמצמץ ניתן לסחוט פנימה מיץ מחצי לימון לפני שלב הערבוב





2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page