top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

אורז מלא מושלם - גרגר גרגר

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא


מתכון פשוט להכנת אורז מלא עם מרקם אוורירי ומדויק, כולל אפשרות להשריה לשיפור התוצאה.


מצרכים:


1 כוס אורז מלא שטוף.

2 כוסות מים.

קמצוץ מלח (אופציונלי).


אופן ההכנה:


1. השריה (מומלץ):

השרו את האורז המלא במים למשך 30 דקות עד שעתיים. ההשריה מסייעת בריכוך הגרגרים ומקצרת מעט את זמן הבישול. לאחר ההשריה, סננו היטב.


2. שטיפה יסודית:

שטפו את האורז תחת מים זורמים במסננת עד שהמים יוצאים צלולים.


3. קלייה קצרה (אופציונלי):

חממו סיר עם תחתית עבה והניחו את האורז לכ-2 דקות על אש בינונית תוך ערבוב, עד שעולה ריח אגוזי קל.


4. הוספת מים:

הוסיפו 2 כוסות מים לאורז (יחס של 1:2). אם רוצים, הוסיפו מעט מלח.


5. בישול:

הביאו את המים לרתיחה, כסו את הסיר, הנמיכו לאש קטנה, ובשלו במשך 35-40 דקות.


6. מנוחה:

כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות, כך שהאורז יספוג את שארית האדים.


7. איוורור:

ערבבו בעדינות עם מזלג כדי להפריד את הגרגרים.



טיפים:


  • השתמשו בסיר עם תחתית עבה לבישול אחיד.

  • אם רוצים לשדרג את הטעם, ניתן להוסיף מעט שמן זית או שמן קוקוס בסוף הבישול.

  • או לקצוץ כוסברה שמיר ופטרוזיליה ולהוסיף בסוף הבישול לשדרג את הערכים.

  • אין צורך לבדוק את האורז בזמן הבישול – שמרו על המכסה סגור כדי לאפשר לאדים לבצע את עבודתם.

8 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page