מנה פשוטה, יפיפייה וריחנית במיוחד,
אשר מקשטת את השולחן בצבעוניותה.
בנוסף לכך היא גם מהירה להכנה
וקלה לעיכול.
מצרכים להכנת 2 מנות:
1 כוס אורז מלא
2 כפות של גהי / שמן קוקוס
חופן פרוסות שקדים או זרעי דלעת (לא קלויים)
חצי כפית קינמון
4 מסמרי ציפורן
כוס גדולה של דלעת חתוכה לקוביות קטנות או מגוררת
(ניתן להמיר את הדלעת בבטטה למי שמעדיף)
20 עלי תרד שטופים ומיובשים
2 שיני שום קצוצים
2 וחצי כוסות מים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים את האורז בגהי או שמן קוקוס או שמן זית כשתי דקות בחום בינוני/נמוך
מוסיפים את השום, הדלעת, עלי התרד והתבלינים ומטגנים כחמש דקות
מוסיפים את האורז ומערבבים לעוד שתי דקות
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה באש גבוהה
מנמיכים את האש למינימום וסוגרים את המכסה
לאחר כ 40 דקות מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות
מוסיפים את השקדים / זרעי הדלעת ומערבבים את האורז
לאלו שמנוסים בבישול של ריזוטו, ניתן לעשות גרסת ריזוטו של המתכון ללא התרד
Comments