אורז בשקדים דלעת וקינמון
- אסף לביא
- 7 בינו׳
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 19 במרץ

מנה פשוטה, יפיפייה וריחנית במיוחד,
אשר מקשטת את השולחן בצבעוניותה.
בנוסף לכך היא גם מהירה להכנה
וקלה לעיכול.
מצרכים להכנת 2 מנות:
1 כוס אורז מלא
2 כפות של גהי / שמן קוקוס
חופן פרוסות שקדים או זרעי דלעת (לא קלויים)
חצי כפית קינמון
4 מסמרי ציפורן
כוס גדולה של דלעת חתוכה לקוביות קטנות או מגוררת
(ניתן להמיר את הדלעת בבטטה למי שמעדיף)
20 עלי תרד שטופים ומיובשים
2 שיני שום קצוצים
2 וחצי כוסות מים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים את האורז בגהי או שמן קוקוס או שמן זית כשתי דקות בחום בינוני/נמוך
מוסיפים את השום, הדלעת, עלי התרד והתבלינים ומטגנים כחמש דקות
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה באש גבוהה
מנמיכים את האש למינימום וסוגרים את המכסה
לאחר כ 40 דקות מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות
מוסיפים את השקדים / זרעי הדלעת ומערבבים את האורז
לאלו שמנוסים בבישול של ריזוטו, ניתן לעשות גרסת ריזוטו של המתכון ללא התרד
Comments