top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

אורז בשקדים דלעת וקינמון

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 14 בינו׳


מנה פשוטה, יפיפייה וריחנית במיוחד,

אשר מקשטת את השולחן בצבעוניותה.

בנוסף לכך היא גם מהירה להכנה

וקלה לעיכול.




מצרכים להכנת 2 מנות:


  • 1 כוס אורז מלא

  • 2 כפות של גהי / שמן קוקוס

  • חופן פרוסות שקדים או זרעי דלעת (לא קלויים)

  • חצי כפית קינמון

  • 4 מסמרי ציפורן

  • כוס גדולה של דלעת חתוכה לקוביות קטנות או מגוררת

    (ניתן להמיר את הדלעת בבטטה למי שמעדיף)

  • 20 עלי תרד שטופים ומיובשים

  • 2 שיני שום קצוצים

  • 2 וחצי כוסות מים

  • מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:


  • מטגנים את האורז בגהי או שמן קוקוס או שמן זית כשתי דקות בחום בינוני/נמוך

  • מוסיפים את השום, הדלעת, עלי התרד והתבלינים ומטגנים כחמש דקות

  • מוסיפים את האורז ומערבבים לעוד שתי דקות

  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה באש גבוהה

  • מנמיכים את האש למינימום וסוגרים את המכסה

  • לאחר כ 40 דקות מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות

  • מוסיפים את השקדים / זרעי הדלעת ומערבבים את האורז


לאלו שמנוסים בבישול של ריזוטו, ניתן לעשות גרסת ריזוטו של המתכון ללא התרד

צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page