top of page
נקי מבפנים - ניקוי הגוף מרעלים

אורז אדום מוקפץ באננס וירקות

תמונת הסופר/ת: אסף לביאאסף לביא

עודכן: 12 בינו׳



את המתכון הבא הבאנו לכם היישר מתאילנד.

למדנו אותו במסעדה ב"קו סמוי".

המסעדה היא חלק ממרכז אירוח ותיק מאד שנקרא 

שבו ניתן לעבור תהליכים שונים של טיהור הגוף מרעלים

והמסעדה שלהם מגישה אוכל בריא וייחודי.

המנה הזאת פשוטה להכנה ומיוחדת בטעמיה האקזוטיים.

מכיוון שלא קל להשיג אננס טרי בארץ

אפשר להכין את המנה גם בלעדיו וזה עדיין טעים.


לאורז:


  •  0.5 כוס אורז אדום מלא או חום מלא שטוף ומסונן

  •  1.5 כוסות מים


הכנת האורז:


  • מרתיחים את המים בסיר

  • מוסיפים את האורז למים שרתחו

  • מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומאדים כ 40 דק׳ עד שאין מים בסיר והאורז ״נפתח״ ומתרכך

  • מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומכסים במכסה.


שאר המרכיבים:


  • חצי אננס טרי

  • 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה

  • גזר קטן קצוץ או מגורר

  • 2 עלי קייל קצוצים

  • 4 שעועית לוביה פרוסה או שעועית ירוקה

  • 2 שיני שום כתושות

  • חצי כוס טופו חתוך לקוביות

    (שדרגו ע"י השריית הטופו במרינדה של רוטב סויה ודבש למשך חצי שעה)

  • 2 כפות רוטב סויה

  • כף שטוחה של אגבה או דבש

  • חצי כפית אבקת פלפל לבן

  • 2 בצלים ירוקים קצוצים

  • חופן עלי כוסברה קצוצים לקישוט


אופן ההכנה:


  • חוצים את האננס לאורכו ובעזרת סכין חדה מרוקנים בעדינות את האננס עד כחצי ס״מ מהקליפה

  • חותכים את תוך האננס לקוביות

  • מחממים ווק על להבה גבוהה לשתי דקות ומוסיפים את השמן

  • כשהווק חם מאד, מוסיפים גזר, קייל, לוביה, שום, טופו, אננס ומקפיצים 2 דקות.

  • מוסיפים סויה, אגבה, ופלפל לבן לדקה נוספת.

  • מוסיפים את האורז המאודה, ומקפיצים לעוד כ 2 דק׳.

  • מורידים מהאש מוספים בצל ירוק וכוסברה (להשאיר קצת מהם לקישוט) ומערבבים

  • ממלאים מהווק לתוך חצי האננס המרוקן.

  • מפזרים מעט כוסברה ובצל ירוק מלמעלה לקישוט.

  • תוספת להגשה: פרוסות מלפפון פלח לימון ואבקת צ'ילי אדום לחיזוק טעמים.

2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page